Valgkamp
Forudsætningen for at vinde næste valg, er at have nogle gode progressive projekter i skuffen. Vi har allerede arbejdet en del på immigrationsprojektet, som skal være i mere balance end tidligere set. Der er mange der ser enten sort eller hvidt på problemet, efter min mening skal man se det i sine nuancer. Det er det der er pointen med sidste bog, Fristaten. Som just er udkommet på Amazon, hvor man kan købe den i paperback.
Men der er andre projekter der skal søsættes for at have noget at komme med. De primære er selvfølgelig at få gang i økonomien igen. Her er Dansk Erhverv utrolig væsentlig. Jeg har tidligere arbejdet og snakket med de store danske firmaer, som har et væsentligt mål; de vil gerne være der for Danmark.
På den anden side vil de selvfølgelig også tjene penge, så det skal respektere og give plads. Det er kunsten i den danske økonomiske genopblomstning; dansk kvalitet på danske præmisser med et ordentligt rygstød fra regeringen.
Her er det vigtigste kommunikationen. Det store talent Schlüter havde til at kommunikere med erhvervslivet handlede primært om tillid. Fra Dansk Erhvervs side havde man brug for at have en direkte linje til statsministeren. Så kiggede han på det. Det er derfor afgørende at den nye statsminister kandidat snakker godt med både Jebsen og Mærsk. Ring til Claus Hemmingsen og Schlaikjær, for at finde ud af hvordan tingene skal skæres. Med en sådan kontakt vil der være en chance for at man i fællesskab kan finde ud af noget.
Her er sejlerværdierne centrale for Danmark. Vi er en sejlernation, og det skal afspejle sig i den økonomiske politik der føres. Der er stadig en kaptajn der styrer, måske ikke det jordelige længere, men stadig er hans værdier gennemsyrende i Dansk Erhverv, og han ville være beæret ved at se sine projekter være en støtte for det danske. Flaget er ikke strøget endnu, det vejrer stadig stolt fra mastens højde.
Herudover er det vigtigt at arbejde med uddannelse. Jeg har tænkt meget over en nyorientering i forhold til dansk uddannelse. Det er et grundlæggende problem, at der ikke er styr på infiltreringen på de danske uddannelses institutioner. I sin enkelhed er der sket det, at KGB infiltrerede uddannelses institutionerne i halvfjerserne og Iran, Det Muslimske Broderskab, Hezbollah og Hamas forsøger i dag.
Da uddannelse er internationalt orienteret, kan man ikke rigtig stoppe infiltrationen kun i Danmark. De står ret stærkt i England og USA også. Det er systemet som sådan som er i stykker.
Så kunne man starte forfra, men det ville heller ikke være realistisk.
Det smarteste er at arbejde med et system som allerede er der, og som er mere beskyttet mht. infiltration end det vi har. Der er et logisk alternativ; højskolebevægelsen. Højskolebevægelsen er praktisk taget uberørt af både KGB og islamistiske aktører, og kan derfor virkelig bruges i dag. Problemet er bare, at det akademiske niveau ikke er så højt i dag. Det var højere lige efter at Grundtvig startede bevægelsen, men fordi der mangler en enkelt brik i spillet, er det ikke noget som rykker så meget.
Den brik er en som Grundtvig faktisk ønskede men aldrig fik realiseret; det centrale Folkeuniversitet. Vi mangler et universitet som bygger på Grundtvigs ideer, og samtidig opererer på et internationalt akademisk niveau. En pendant til Harvard eller Oxford. Hvis man kunne realiserer sådan et universitet ville vi få forskning på internationalt niveau, og samtidig knytte det til højskolen. Uddanne højskolelærere der, og forske i forskellige humanistiske fag. Knyttet til dette skulle der også være en naturvidenskabelig sektion som, med udgangspunkt i de traditioner der er for respekten imellem humanisme og naturvidenskab som Niels Borh stod for, kunne forske i grundforskning ved ledelse af en af de dygtige Niels Bohr forskere.
Det hele kunne være en udvidelse af enten Vallekilde eller en anden stor traditionsrig højskole. Jeg kunne nok være inde over, men der skulle selvfølgelig findes en dygtig, erfaren højskolemand med hjertet på det rette sted for at lede projektet.
Mht. socialstaten. Så er det primære problem, efter min mening at det er blevet for meget økonomi og for lidt ægte etik og moral. Der er skabt et system hvor man kan hæve penge i den ene ende og så bare gå hjem. Der skal mere stringens og hjerte til, for at rette op på den sejlende skude, men med respekt for det eksisterende system.
Fortsættelse følger.
G-d velsigne dem som arbejder for fred og forsoning.