Den vestlige verden er virkelig i problemer, der er store udfordringer med korruption i institutionerne, fjenderne popper op overalt, og troen på vestens system; demokratiet er under stærk afvikling. Det er ikke godt, og hvordan vender vi udviklingen, således at troen og kampgejsten vender tilbage?

For mig at se, at en af de væsentligste metoder simpel, og taget ud af den klassiske grundtvigianisme; folkeoplysning. I dag har befolkningenerne i de forskelige vestlige lande ikke indsigt i hvad et demokrati er, og hvilke kampe der er værd at tage. Tag f.eks. kampen om ytringsfriheden. Denne blev startet af tegnere som Kurt Westergaard, og er blevet videreført af bl.a. Uwe Max Jensen og undertegnede. Årsagen til at denne kamp er altafgørende for den vestlige civilisation er, at oplysningen, muligheden for at søge sandheden i samtale forudsætter at talen er fri. Hvordan har de vestlige institutioner reageret på vores kamp for ytringsfriheden; med kamp imod os. Mit interview med Lars Hedegaard blev mødt med en retsanklage og både Uwe og jeg er reelt udskud i det danske samfund fordi vi har været for provokerende. Altså det danske samfund forsøger ved social udstødelse at bekæmpe os og ødelægge vores muligheder for at søge sandheden i samtale og kæmpe for oplysningen og folkeoplysningen.

Til det er der kun en ting at sige. Det er ikke Uwe og jeg der skal rette ind, det er staten og alle dens støtter rundt omkring, alle dem som rynker på næsen, alle dem som har gjort deres bedste for at ignorere os, alle dem som har angrebet os snart med den ene redskab, snart med det andet. Det er dem som skal ændre på deres indstilling, de skal sætte talen fri, alt skal kunne kritiseres. For hvordan kan vi mene at andre lande skal have talefrihed, hvis vi selv forfølger kunstnere og intellektuelle? Det kan vi selvfølgelig ikke. Så derfor er første skridt i kampen for demokratiet ikke tanks og fly luften over Libyen, det er at sætte talen fri i vores egne lande. At anerkende og tillade de væsentlige grundprincipper som danner demokratiet; nemlig ytringsfrihed og folkeoplysning.