Den moderne humanisme

i Leder af

Humanismen er en uendelig gammel ideologi, vi har fået den i Danmark igennm Brandes som oprindelig har fået den via den italienske rennæsance, som havde den fra Egypten. Rødderne til denne vidunderlige ideologi er så dybe som den vestlige civilisation. Ideen er smuk, synes jeg; respekten for naturen, uselviskheden, menneskets helhed i krop og sjæl, og en spiritualitet som rækker fra mig til dig, respekten for liv.Min familie har altid været humanister, min oldemoder Sigrid Trier Hansen var med til at starte Radikale Venstre, og siden har Politiken været en fast bestanddel af mit families indretning. Og så kommer Asger Trier Engberg, arving til hele baduljen, og går direkte imod den moderne humanistiske ide. Hvorfor det?

Fordi de moderne humanistiske prioriteringer ikke er i harmoni med grundlaget for den humanistiske ideologi. Jeg tror på, at naturen skal bevares, alle de steder Islam vinder frem ødelægges alt liv. Jeg tror på en verden med harmoni imellem forskellige folkeslag og ideologier, alle de steder Islam vinder frem opstår krigen. Jeg tror på en verden hvor de svage som jøder, bøsser, og i nogle tilfælde kvinder, nyder samfundets beskyttelse, alle de steder Islam vinder frem går det ud over det svage.

Islam har sine momenter; den direkte kontakt til Gud, den konsekvente søgning efter retfærdighed. Men det er, hvis man ser på Islams ideologi i sin helhed, et primitivt og uretfærdigt system, derfor bekæmper jeg det. Derfor er det, efter min mening, en dødssynd at de moderne humanister som Seidenfaden ikke realiserer et seriøst bud på human tænkning, der har været grunddrivet i humanismen, siden Egypterne opførte templet for Ra i byen On for tusinder af år siden.

Humanismen er, hvis den skal tages for hvad den er, Islams diamentrale modsætning.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.