Frihed under ansvar

i Nyheder/Topnyheder af

Vi er nu lidt inde i den nye regeringstid. De første udfordringer har allerede meldt sig, og specielt Liberal Alliance bliver udfordret.

Lad os lige være klare på hvad det handler om; det handler om, at venstrefløjen reelt har mistet magten, og de derfor forsøger at skyde de ministre ned som de opfatter som en trussel.

Der er ikke så meget andet at gøre end at holde fast i det vi tror på, og så udvikle vores politik som vi nu engang mener er det mest fornuftige.

Kigger vi lidt på Thyra Frank, så er da helt hen i vejret at det netop er hende som venstrefløjen flipper mest ud over. Hun er jo netop svaret på mange af de problemer vi sidder med.

Lad os lige huske på, at det sådan set ikke er venstrefløjen der har udviklet det bureaukrati som vi som et snærende bånd om halsen. Det er bureaukratiet selv.

Derfor forstår jeg ganske enkelt ikke, at venstrefløjen ikke støtter højrefløjens opgør med DJØF´iseringen.

Det er, alt andet lige, venstrefløjens projekt med den kommunistiske stat, så hvorfor i alverden forsøger de at spænde ben, når vi jo bare forsøger at rette op på den, og få den til at fungere?

Det er helt sort for mig. Så kom da ind på midten, måske kunne i rent faktisk lære lidt af vores ideer?

Anyway. Thyra Frank effekten vil vi gerne se mere af. Altså, have det menneskelige behov i fokus fremfor bureaukratiets behov i fokus.

Vi skal se den enkelte borger, det enkelte individ, og væk fra at have en stat som ser sig selv som målet.

Der er to elementer som jeg mener skal i fokus. Lad mig forsøge at forklare.

Nu, var jeg i København her i weekenden, og snakkede lidt med min svoger, søn af vores yndlingskværulant Hasselbalch.

I følge ham er det primære problem i psykiatrien, at der sidder nogle regnedrenge og bestemmer over hvordan han skal prioritere. Han var overlæge i psykiatrien, indtil han ikke længere kunne holde det ud.

Han synes, at det er helt hul i hovedet, at han skal bruge 16 år af sit liv på at blive uddannet til at prioritere, for derefter at se prioriteringen blive redelegeret, til nogle som sidder med et regneark.

Med andre ord, vi skal have fagpersoner til at PRIORITERE de ressourcer vi har i staten. De dygtigste politifolk skal prioritere politiets ressourcer, de dygtigste læger skal prioritere lægernes ressourcer, de dygtigste ældreplejere skal prioritere de ældres ressourcer.

Det gælder om at decentralisere magten, sådan at den igen kommer ud til de fagpersoner som nu engang ved bedst.

Det kræver selvfølgelig tillid, men da vi jo har nogle, til sammenligning, højest kvalificerede ledere i den offentlige forvaltning, på verdensplan. Hvorfor i alverden skal vi så ikke kunne stole på dem?

Yderligere er problemet, at målstyringen som er bygget ind i bureaukratiseringen er for simpelt et redskab at bruge ude i virkeligheden. Ligesom politifolkene har deres “næse”, har lægerne en tusindårig tradition for at mærke hvor problemet er, og en lang tradition for at korrigere hvis der sker en fejl.

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke skal have nogle revisorer for de enkelte fag som kan gribe ind, hvis noget kører skævt. Men, vi skal tilbage til Frihed under Ansvar.

G-d bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.