Mads Holger er mediernes Breivik

i Topnyheder af

At Mads Holger er død er uendelig tragisk, men det er nogens skyld. Et selvmord er selvfølgelig primært den som har gjort dets skyld, men der er mennesker omkring manden som også bærer en skyld. 

Dengang Breivik foretog sine forfærdelige massakrer på øen Utøya, var der ingen, ud over mig, som forsøgte at reflektere over om vi som bloggere og kommentatorer havde en form for skyld. Jeg indrømmede faktisk, at det havde vi. Breivik foretog ikke sine handlinger ud af ingenting, men var inspireret af det han læste. Det kan være, at han lige gik en tand længere end nogen havde forestillet sig. Men helt ærligt, når mange fra højrefløjen helt åbent truer politikere med at tage livet af dem, så er det inspiration til at nogen rent faktisk gør det på et tidspunkt. 

Det betyder at vi som prominente bloggere og intellektuelle har et ansvar for at stoppe før tingene kører for langt ud. Efter Breivik, har jeg flere gange hjulpet politikere når jeg kunne se at den var ved at brænde på, både i forhold til patrioter og i forhold til islamister. 

Vi har et ansvar for det vi skriver. 

På samme måde, har medierne et ansvar overfor Mads Holgers død. Når man puster manden op til et mål som han ikke kunne bære, så er man altså medskyldig i at manden tager sit liv når boblen brister. 

Man har ikke været med til at gøre selve dåden, men man har ført ham derud. 

Den ansvarlige handling er, at forsøge at lære af dette, og lade være med at gøre det samme en anden gang. 

En gang er en fejl, hvis man fortsætter, så er det en bevidst og korrupt strategi. 

Man burde sætte sig ned, og gennemgå sine intellektuelle og bloggere, og så være ærlig overfor dem. Kun lade de bedste få den prominente dækning osv. 

Skabe et reelt meritokratisk system. 

Det er måske en hård konklusion, og mange vil sikkert slå tre kors foran sig, og mene at de ikke har blod på hænderne. Men det har de, fra Jeppesen og derudaf, alle som lod den stakkels mand brænde sit lys i begge ender. 

Vi bør vende tilbage til en sund og seriøs debat, hvor alle er med, og får kredit afhængig af kompetence. 

Vi behøver ikke at være enige, men vi skal være enige om at demokratiet består i en åben samtale. En samtale som inkluderer alle som vil demokratiet. Kun sådan vil det vores demokrati bestå.

G-d bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.