Derfor er lukningen af Radio 24/7 godt for Danmark

i Topnyheder af

Under al smerten med lukningen af Radio 24/7 ligger en erkendelse som Københavnerne, og specifikt det Københavnske mediemiljø, mangler at tage.

Formålet med medier er at oplyse. Det sagde Brandes, og det er stadig gældende.

I dag har vi ekstremt store problemer med kriminalitet som er ude af kontrol, antidemokratiske bevægelser som stiller sig op på Christiansborgs Slotsplads, kultursammenstød af de helt store.

Denne udfordring er det mediernes opgave at konfrontere og diskutere. Det står i public service loven, men endnu mere vigtigt, det er forudsætningen for, at borgerne kan have tillid til staten.

Hvis staten ikke formår, at skabe en fornuftig og problemløsende samtale rundt omkring de problemer staten har, så falder staten.

Det er ikke noget jeg bare tror, det er den erfaring man har med repræsentative demokratier, denne problematik er beskrevet af Platon.

Friheden giver korruption.

I den situation er filosoffens opgave, at forsøge at redde staten.

Det gør man ved at bekæmpe korruptionen.

Der er altså langt mere på spil i lukningen af Radio 24/7, end de magtkampe som er så prevalente indenfor den danske medieverden.

Jeg tror, at Radio 24/7 har betragtet min kritik af radioen som en magtkamp. De har betragtet min perspektiv som “DF agtigt”, og har forsøgt at censurere det. Ikke fordi radioen ikke er enige ind imellem, men for at holde disse grimme holdninger nede i kælderen.

Denne korrupte måde at betragte den offentlige dialog, er meget skadelig for staten.

Staten skal være uangribelig og neutral.

Yderligere skal staten formå AT LØSE de problemer, som den står overfor.

Hvis den ikke kan finde ud af det, ender det med, at borgerne selv forsøger at løse problemerne.

I Sverige, hvor medierne er endnu mere korrupte end i Danmark, der er blogscenen langt større, og de fleste svenskere har reelt opgivet staten.

Det er fordi staten ikke leverer den frihed og sikkerhed som de svenske borgere kan forvente.

Der er vi heldigvis ikke i Danmark. Men det er ikke Radio 24/7 s fortjeneste, det er min og mine venners fortjeneste.

Hvad giver så mest mening for staten; 1. At investere i en radio som ikke giver den den nødvendige udvikling. 2. At investere i et blogmiljø som sikrer dens overlevelse.

Det er muligt, at Radio 24/7 har 1 million lyttere om året. Men altså, det er resultatet af 100 millioner kroner. Jeg har på min blog 20.000 læsere om året, men det er altså med 0 kroners investering.

Hvis jeg fik de 100 millioner, er det helt sikkert, at jeg ville kunne levere et produkt som langt overgår det som den siddende redaktion har formået.

Men det er ikke pointen, pointen er, at jeg reelt ville tjene oplysningen og levere den kritik af samfundet, som borgerne forventer.

G-d og g-derne bevare Danmark.

2 Kommentarer

  1. Flot… Og sikke en omgang vrøvl. Radio 24/7 har en perlerække af spændende, lærerige og underholdende programmer i deres alsidige portefølge, som ikke er set før i DK, og som forsvinder når radion lukker. Ville du lave Hitlers Æselører, Kampagnesporet, Millionærklubben, Det Gode Gamle Folketing osv, hvis du fik deres penge?

    • Jeg ville; 1. Skære i lønningerne, så direktøren ikke tjente en million om året. 2. Jeg ville sprede redaktionerne ud over hele Danmark, så de historier som nu ikke bliver dækket, ville blive dækket. 3. Jeg ville opretholde Public service kravet, altså sørge for, at alle kom til i debatten (ikke have små sorte lister over folk som ikke måtte dækkes) 4. Jeg ville dække; migration, islamkritik, forsvaret og politiets behov. Osv. Jeg ville altså gøre det som en konservativ radio SKULLE gøre.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.