Velkommen mr. Trump

i Topnyheder af

Nu kommer Trump måske til Danmark i forbindelse med en udlandsrejse til Polen. Det er faktisk en MEGET stor anerkendelse af Danmark. 

Hvordan skal vi så forholde os til det?

Ja, jeg synes, helt enkelt, at vi skal anerkende Trump tilbage og give ham den helt store tur i forhold til anerkendelse. 

Her er mit take på det internationalt. 

Effekten af et sådan besøg vil være, at Danmark vil få en endnu større international anerkendelse for sine intellektuelle dyder end vi har allerede. 

For hvad er det alle de internationale ledere er så fascineret af ved Danmark? Det er de IDEER som udvkles i Danmark, og som kan sættes i brug rundt omkring i verden. 

Jeg er selv en af lederne i denne formidling af dansk højskole teori, så jeg kan, fra første række, se hvad det der sker. 

Vi er i Danmark blevet åbnet op for den internationale anerkendelse idet internettet har givet udlandet en mulighed for at forstå hvad der egentlige sker i de lukkede højskolemiljøer. 

Der har altid været en stor fascination af højskolen fra udlandet. Højskolen er et unikt skolesystem, som har udviklet mange unikke ideer; andelsbevægelsen, højskolesystemet som sådan, gymnastik bevægelsen, og for mit vedkommende, den jødisk/platoniske Grundtvigianisme (Vallekilde Højskole). 

Så pludselig opdager verden begreber som folkesjæl, folkeoplysning osv. Det er smukke begreber vi har holdt for os selv, men nu kan resten af verden altså lade sig inspirere. 

I en verden, hvor mange af de etablerede forklaringssystemer er gået nedenom og hjem er en solid dosis højskoleånd noget som resten af verden kan bruge. Ikke mindst USA, som jeg er vores “børn” i den forstand, at de jo kommer fra os. 

Så en kontakt til det danske intellektuelle liv er en vanding af deres egne rødder. Noget vi jo også gør meget ud af ved Rebild en gang om året. 

Så en solid og meget, meget respektfuld behandling af Amerikanerne for vores fælles rødder er vigtigt for ikke bare dem, men også os. Vi har jo allesammen nogle familiemedlemmer som er udvandret til USA og vi gør det jo stadig, altså udvandrer til dette store, fascinerende smukke, smukke land. 

Så, en anerkendelse af de fælles bånd er meget vigtig i min bog. 

Tag måske Trump med til en højskole eller noget lignende. Vallekilde ville helt klart fascinere ham. Specielt da han jo er en af mine læsere på rubicon.dk.

Anyway, Amerikanere er altid velkommen i min bog. Og kan vi så ikke lade være med at skælde manden ud når han er her. Det er altså uhøfligt. 

Jeg stiller gerne op på Vallekilde hvis Trump gerne vil det. Det er helt op til jer. 

Men god fornøjelse, det er en af de fantastiske ting ved at være politiker med sådan et show. 

Husk bare at være smilende og velkommende, og så understreg de fælles rødder. Så vil alt være godt. 

Jo, og så er årsagen til at han kommer det danske intellektuelle miljø. Så en snak med de førende intellektuelle (inkl. undertegnede) kunne være en sjov tanke. Det er derfor han kommer. For at lade sig inspirere af vores ideer. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.