Den anglikanske alliance

i Topnyheder af

Når nu Trump kommer til Danmark, så stiller det et væsentligt spørgsmål til fr. Mette Frederiksen; vil hun knytte sig ligeså tæt til EU som Lars Løkke, eller vil hun køre en individuel politik for Danmark. 

Løkke ville ikke give Danmark en individuel politisk profil, hvilket jeg var ret ærgelig over. Havde Løkke og jeg  kunnet køre i et samarbejde udenrigspolitisk ville jeg blive en del styrket i mit arbejde, og Løkke ville kunne have fået en langt mere prominent placering internationalt. 

Nu valgte han at køre solo, og se hvor det så gav ham, ingenting. 

Jeg er godt klar over, at det kan være svært at have så tung en international meningsdanner i Danmark som undertegnede. Specielt fordi det er noget nyt og mærkeligt med en international blogger, det ligger helt ude for kategori. 

Men, hvis vi tænker os om, og får tingene til at køre, så er der masser af muligheder for Danmark udenrigspolitisk. Vi kan virkelig styrke Danmarks internationale position. 

Yderligere er det jo også en billet for Mette Frederiksen direkte ind i den internationale politiske elite, hvis vi to kan finde kadencen. Så kommer Frederiksen til at spille på niveau med Merkel og Macron. 

Det bliver Amerikanerne ved med at sige, så der er nok noget om snakken, hvis Frederiksen har det der skal til for at stå distancen også internationalt. 

Anyway, jeg har tilbudt støtten, og på trods af, at Frederiksen jo nu ødelægger store dele af de planer jeg har haft for staten, så er venskabet stadig intakt, i hvert fald fra min side. Jeg kan gode lide Frederiksen, og håber virkelig hun klarer det. Vi har brug for en stærk dansk statsminister i de her svære tider. 

Men, lad os kigge på det ud fra et internationalt perspektiv, altså Trumps besøg til Danmark. 

Trump tilhører den ANGLIKANSKE akse. Det vil i praksis sige England, USA og alle de tidligere engelske kolonier som Australien, New Zealand og …. Danmark. 

Vi har en historisk forbindelse til Englænderne. På et tidspunkt snakkede vi samme sprog og havde samme konger. 

Efter at vi mistede samarbejdet har England udviklet sig dramatisk og havde på et tidspunkt et imperie som gik hele globen rundt. Deres styrke var dramatisk ikke bare fysisk men også i forhold til civilisation altså udvikling, videnskab, politisk system, religiøst system osv. 

Efter første verdenskrig var England og englænderne ved at kollapse, og mistede i praksis store dele af deres imperie. De var så svage mentalt og fysisk, at de var ved at dø af det. 

Så kom anden verdenskrig, som gjorde det værre endnu. Så kom den kolde krig osv. 

En lang nedtur for Englænderne. 

Denne nedtur er nu vendt med Boris Johnson. Han har det der skal til, for at få englænderne på benene igen. Yderligere er den anglikanske kirke, som er imperiets rygrad i en langt bedre stand end den har været. For fire års tid siden var kirken ved at bryde sammen, men den nye ærkebiskop Justin Wellby har formået at vende udviklingen. Jeg ved det, idet jeg selv har været med til at arbejde meget med den anglikanske kirke. Både Wellby og næstkommanderende i den anglikanske kirke John Sentamu er læsere på min blog, og jeg mødte den anglikanske kirke for nogle år siden, hvor jeg var inviteret derover til dem. 

Anyway, vi har at gøre med en gammel meget stærk magt, som er på vej op samtidig med, at EU er på vej ned. 

Det er baggrunden for Trumps besøg, for Trump støtter Boris Johnson meget kraftigt. De to har virkelig fundet hinanden. 

Skal Danmark spille en international rolle, udover at være halevedhæng til EU, som jeg mener er en direkte strategisk fejl. Så skal vi formå at række ud til den anglikanske alliance. 

Nu kommer Trump selv, hvilket understreger, at de virkelig gerne vil have os med. Vi er familie i deres øjne, og de er selvfølgelig kede af, at vi ikke støtter England så meget som vi måske burde. Englænderne er virkelig i problemer i deres Brexit, og kunne virkelig godt bruge Danmarks opbakning i denne svære, svære situation. 

Potentielt, hvis vi er ærlige og støtter vores tætteste allierede her i Europa, så kan vi virkelig få et stærkere forhold til briterne og få endnu mere kredit for vores venskab end vi allerede har fået. 

Men støtter vi britterne, så lægger vi afstand til EU. Det kan give os store problemer med EU. Derfor skal vi være meget varsomme med hvad vi gør. 

Det er bottom line for besøget af Trump. Vil vi støtte anglikanerne eller ej. Hvis vi gør, vil vi lægge afstand til EU, men til gengæld vinde støtte fra vores tætteste allierede. 

Mit bedste råd er; støt, men pas på med at gå for langt. 

Send klare støtte signaler, ikke mindst til Johnson i England. Signaler som skal høres af chefforhandler i Brexit forhandlingerne; Barnier. Men ikke støtte signaler som vil trække tæppet væk under Barnier. Det er heller ikke fair overfor EU. 

Men en implicit støtte til englænderne som hjælper Johnson. 

Det vil give os kæmpe kredit hos både Trump og Johnson, og elevere Frederiksen på den internationale scene. 

Det er svært, og det kræver både mod og omtanke. Men det er faktisk egenskaber jeg mener Frederiksen besidder. 

Så, good luck 🙂 Og jeg skal nok bakke dig op Mette Frederiksen, om ikke andet for at booste Danmarks stjerner internationalt. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.