Konstruktiv mediekritik

i Topnyheder af

Nu begynder venstrefløjen at snakke nyt medieforlig. Jeg havde stærk indflydelse på det sidste medieforlig, som beskar DR med en del millioner, og forsøgte at få Radio 24/7 ind på den demokratiske banehalvdel. 

Kritikken gik helt enkelt på, at for at demokratiet fungererer, så skal alle have en stemme i debatten. Der var flere tilfælde af direkte censur fra Radio 24/7s side, og mit eget eksempel er vel også klart for de fleste. Jeg bliver ikke taget med i debatten. Punktum.

Anyway, jeg forsøgte så, ved at beskære de forskellige medier at få dem til at steppe ind på demokratiets banehalvdel og lade være med at censurere, det er ikke lykkes. 

Derefter tænkte jeg. Hvis bjerget ikke vil komme til Mohammed, så må Mohammed ødelægge bjerget. 

Forstået på den måde, at Mohammed, grundlæggeren af den muslimske tro, skulle kritiseres kraftigt. 

Det hjalp faktisk noget, DR er ikke så islamofile som de har været, hijabberne er der blevet længere imellem. Det er forsåvidt godt nok. 

Der er også noget med overforbruget som specielt DR ikke har styr på. 

Men sådan er det, det er åbenbart ikke noget som interesserer venstrefløjen specielt. 

Anyway, man kan bryde ned, og man kan bygge op. Så efter at have banket på Skt. Peders gyldne port i over ti år, tænkte jeg, så går jeg bare ind selv. 

Jeg lancerede en alternativ radio efter Radio 24/7s licens var blevet frigivet. 

Der skete så først det, at portvogterne i Slots og Kulturstyrelsen ikke ligefrem var begejstrede for min entre, så de gjorde det ikke ligefrem let for mig. 

Men dialog er som bekendt en god ting, og der skete faktisk det, at jeg kom i snak med dem i SLKS, Slots og Kulturstyrelsen, og jeg tror de fandt ud af, at min kritik af medier ikke handler om at jeg vil ødelægge dem, men at jeg gerne vil holde medierne fast på demokratiske oplysningsprincipper. Så jeg blev helt gode venner med SLKS, sjovt nok. 

Anyway set i lyset af det gode samarbejde eller rettere den gode dialog jeg har haft med SLKS. Så synes jeg, at det ikke er umuligt at stille seriøse krav til medierne og upartiskhed og oplysningsansvar. 

Det kan man godt. 

Jeg har lige nu præcis et projekt inde ved SLKS, og håber at det kan blive betragtet som en konstruktiv mulighed for at tænke Public service som det egentlig er tænkt fra start af. Som en samlende demokratisk kraft. 

Nu må vi se, men det ville nu være dejligt hvis Public service kunne udvikle sig med tiden fremfor bare at holde fast i det de kan. 

Så, se nu at komme videre Public service, og jeg vil gerne fortsætte med at være konstruktiv. Hvis altså i andre er med på den. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.