Land og by

i Topnyheder af

Venstre og mange af Venstres vælgere er blevet træt af flere udlændinge stramninger. 

Forstå mig ret, jeg står på den konservative fløj hos Venstre altså Støjbjerg og Søren Gade. Men jeg forstår faktisk godt Venstre og Venstres bagland. 

Nu kommer jeg selv fra København, nærmere bestemt Avedøre Stationsby og Vesterbro, men jeg har snart boet ti år i Jylland. 

Det gør, at jeg efterhånden har fået en stor forståelse for Jylland. Noget som måske ikke er enhver Københavner beskåret. Os Københavnere kigger som bekendt mere imod New York end Aarhus. 

Men altså fra dette reelt unikke perspektiv; en københavner i Jylland, så lad mig prøve at forklare hvad der sker med Venstre. 

Venstres kernetropper bor i smukke dale midt i Jylland. Det er sådan et idyllisk højskoleland med bakker og marker. Når jeg har mødt venstrebønderne, så har jeg altid mødt dejlige, positive, humanistiske mennesker. 

De kører rundt i store muskuløse traktorer og går med træsko. 

Deres verden lider for tiden, fordi de små byer er blevet mindre. Skolerne er lukket og børnene flytter til storbyerne. Så disse smukke områder er langsomt ved at blive affolket. 

Eller sådan har det været, men med sidste regering er der forsøgt hårdnakket at skabe mere opmærksomhed imod landets problemer. Blandt andet problemer med at få mediemæssig opmærksomhed. 

På den anden side har vi København. Her er problemerne ikke for få folk, men for mange folk. Specielt konflikterne imellem islamister og københavnere er prevalent.

Ok, her er det ikke så slemt længere, men konflikterne ligger stadig og ulmer under overfladen. 

Den ene part forstår ikke rigtig den anden part. Sådan rigtig. 

Det er det Venstres nye kurs handler om. Venstres vælgere er trætte af den hårde retorik og angreb på mennesker de slet ikke har noget at gøre med. 

Venstrevælgerne har accepteret det, fordi det har været prisen for regeringsmagten, og DF erne forstår de godt. De betragter dem som nationalt sindede, en indstilling som ikke ligger langt fra Venstrefolk med højskolesangbog og gymnastik.

Den nye chef, hvem det end bliver, skal formå at skabe en alliance imellem land og by, ligesom Fogh gjorde, og prøve at forklare hver især hvad der er galt set ud fra hver isærs perspektiv. 

Det er opgaven, hvis vi borgerlige skal til magten igen. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.