Asylsøgere

i Topnyheder af

Godt, det ser endelig ud til, at S er på vej ind i kampen igen. Socialdemokratiets start var mildest talt horribel. Det er hvad der sker, når man lukker sig inde i et rum i to uger for at forsøge at finde løsninger. Så bliver løsningssættet det som de mennesker i rummet finder ud af. I praksis har det betydet, at det samarbejde hen over midten som S og resten af venstrefløjen reelt gerne vil slet ikke blev debatteret. 

Anyway, efter en horrible start er debatten gået i gang, indstillingen imod et bredt samarbejde er vendt til noget positivt, os S og resten af den venstre side af folketinget er kommet lidt i gear. 

Senest har hr. Jeppe Kofoed arbejdet lidt videre på en af mine ideer; asylcentre i udlandet. 

Ideen er, at asylproceduren skal håndteres udenfor Europa, så at vi slipper for problemer i Danmark. Vi har for eksempel haft en horribel oplevelse i Aalborg hvor en hotel i centrum blev udgangspunktet for en voldtægtsbølge i byen. 

Den gik altså ikke, der gik borgmesteren fra S ind og nedlagde det hotel. 

Sådanne oplevelser er ikke rar kost for danskerne, og vi vil meget gerne være det foruden. Der er ingen objektiv grund til, at migranterne skal være i Danmark under ansøgningsproceduren, så udlandet er forsåvidt fint. 

Det vil yderligere have en afskrækkende effekt overfor fremtidige asylanter af den slags som gerne vil begå voldtægt, at de ikke kan begå deres syge handlinger under ansøgningsproceduren. 

Men, og her bliver det vigtigt at finde den rette balance. Der er også snakke om børn, svage af forskellig karakter og folk med traumer. Der kan være tale om familier på flugt. 

Derfor skal systemet være menneskeligt. Det er ikke et spørgsmål om at behandle migranterne skidt, de skal bare ikke kunne fristes af Jomfru Anegade. 

Spørgsmålet er så helt konkret; hvordan?

Her har vi allerede indenfor de borgerlige en del erfaring. Der er meget stor forskel på de forskellige lande som asylmigranterne kommer fra. Somalia nægter at tage deres borgere tilbage, Marokko vil gerne samarbejde. 

Det så vi på deres accept af terroristen Slimane som de tog tilbage. Det er faktisk rimelig large af Marokko.

Derfor skal man forholde sig til området med en stor realisme, og en win win indstilling. Man skal forholde sig til, hvad vi kan give igen for at de forskellige afrikanske lande kan overtales til at samarbejde. 

Her skal man forholde sig til DERES behov. Hvad er deres behov, og hvordan kan vi hjælpe dem. 

For eksempel har vi en stærk energi sektor i Danmark, man kunne tænke noget know how eksport. Der er helt sikkert noget vi kan hjælpe det land som vil hjælpe os med. 

Men vær respektfuld. Det er vigtigt, at de lande vi snakker med ikke oplever os som nogle idioter. Reelt set kan de hjælpe os mere end vi kan hjælpe dem. Så vær venlig og ordentlig. 

Et seriøst bud på en hjælpeordning, kunne være, at hjælpe nogle af de mennesker som er i det land vi snakker med som er flygtninge. Ofte er flygtningene ikke i særlig gode stand, der kan man måske give tilskud til flygtningelejre osv. 

Det er med andre ord en politisk manøvre man skal i gang med. 

Det skal virkelig forberedes ordentligt, realistiske muligheder skal gennemtænkes, strategier, vi skal forholde os til lokal kultur osv. 

Det bedste ville være, hvis vi stille og roligt kunne klare problemerne uden de store sværdslag. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.