Venstre

i Topnyheder af

Så er der endelig ved at være en form for afklaring på Venstres lange ørkenvandring med Løkke ved roret.

Han har altså spillet sine kort, og det er på tide at finde en ny formand som kan klinke skårene, og give Venstre den heling og positive forståelse, som der er brug for.

Det er ok at gå efter magten, men hvis magt bliver det eneste mulige mål, så er det altså skadeligt for partiets sjæl, kan man vel sige.

Man skal forstå og rumme de forskelligheder som er i partiet og formå at skabe fremgang for partiets mærkesager.

Den svære balance, eller de svære balancer ligger i at balancere imellem de humanistiske og de konservative impulser som er i partiet.

Støjbjerg er den DF agtige konservative politiker. Marcus Knuth er den konservative/konservative politiker. Jan E. Jensen er humanisten.

Yderligere er der et ekstra lag af kontrol og styring som ligger udenfor Venstre, altså regeringsmagten. Her skal formanden ikke bare være chef for Venstre, men også chef for regeringen og regeringens støttepartier.

Så en erfaren, dygtig, og lyttende boss, som ser det som et mål i sig selv, at opfylde alles behov under hans eller hendes vinger, er vigtigt.

Jeg har flere gange peget på Gade, fordi han nu engang har alle de kvalifikationer som skal til. Han er ægte højskolemand, han er tidligere forsvarsminister og officer af reserven. Altså en vi allesammen kan relatere til i den borgerlige lejr. Den eneste mulige samarbejdspartner som måske kan skabe ballade er LA, men med den nye formand, så mon ikke de kan spille bolden ind i målet også.

Men i sidste ende handler det altså nu om at finde en formand som samler og ikke en formand som splitter Venstre. Der har flydt for meget politisk blod på det sidste, og det er ikke fordrende for et stabil politisk udvikling.

Det skal altså være en solid, dygtig, samlende chef som skal være den nye formand/forkvinde.

Det er nu engang den demokratiske process som skal i gang, om man vil det eller ej. Men som liberalt parti, altså det parti som skaffede Danmark en demokratisk orden, er det vel også som det skal være.

Men pas nu på med at blive for meget uvenner, der er også en tid efter Løkkes formandsskab.

G-d og g-derne bevare Danmark og også Venstre.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.