Tillykke Venstre

i Topnyheder af

Så har Venstre fået en ny boss. Lad mig sige det med det samme, jeg synes det ser rigtig godt ud.

Balancen imellem Støjbjerg og Ellemann er godt set, og hr. Ellemann virker både kompetent, venlig og ydmyg.

Det er noget af et skift fra Løkke som jo kunne være rimelig arrogant.

Kan man reflektere teoretisk over valget. Ja, altså på Vallekilde har vi et billede som hænger i foredragssalen. Et stort, smukt billede ophængt af min tipoldefar Ernst Trier.

På billedet ser man jomfru Maria med Jesusbarnet i forgrunden, og Odin hærfaderen i baggrunden.

Sådan så Grundtvig balancen imellem kristendommen og asetroen.

Den samme balance ser vi i dag i forhold til hr. Ellemann og fr. Støjbjerg. I en overført forstand kan man sige, at hvor Ellemand repræsenterer den tilgivende og helende faktor, repræsenterer Støjbjerg heltekraften.

Grundtvig mente, at kristendommen skal stå forrest og asetroen bagerst.

Jo længere ud imod højre man kommer, jo mere vil man have Odin til at stå forrest, og jo længere imod venstrefløjen man kommer, jo mere vil man have Jesusbarnet forrest, eller rettere Jomfru Maria, den blidt oplysende.

Vi kan sikkert blive uenige om, hvorvidt den ene eller den anden skal stå forrest. Men vi er grundlæggende ikke uenige om hvorvidt billedet repræsenterer dansk højskolefilosofi.

For det gør den.

Derfor mener jeg, at Venstre har dannet en smuk højskoleramme omkring Venstre selv, men også resten af den borgerlige regering, højrefløjen og store dele af venstrefløjen.

Evnen til at række ind over midten er nu engang den kompetence der kræves for at vinde valg. Det var den evne Uffe Ellemann IKKE havde, han var for radikal i sin måde at være på.

Jeg synes også, igen set ud fra et højskoleperspektiv, at det peger fremad imod mere højskole i Venstre. Mere sangbog og unge blonde kvinder, forstået på den måde, at Danmark vil pege henimod en større stolthed over det at være dansk. Ikke nødvendigvis en negativ danskhed, men en rund, mild og stærk danskhed. En danskhed i Grundtvigs billede. Det peger også positivt fremad, og forsåvidt vil det være noget som også den mere yderliggående højrefløj vil kunne se sig selv i. De er også med i kalkulen i det nye makkerpar hos Venstre.

Det handler om en ting; Dansk samling.

Det får vi nu, så at vi allesammen kan finde sammen i den skæbneskamp som Danmark er kastet ud i.

Hr. Ellemann skal til at vænne sig til at stå frem i rampelyset, det er ubønhørligt, men heldigvis har Støjbjerg jo masser af erfaring med det, så mon ikke de vil kunne bruge hinanden postivt og konstruktivt.

Hermed et tillykke til Venstre, og et håb om, at Venstre finder sig selv igen, i en samling hvor der er højt til loftet, og langt til døren igen.

G-d og G-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.