Det nye lederskab

i Topnyheder af

Det er egentlig utrolig spændende med Venstres nye format i forhold til at vælge en ny ledelse.

Jeg synes personligt, at valget af Ellemann har potentiale. Som officer dækker han alle de konservative partier, og vil kunne samarbejde med dem allesammen herunder inklusive LA.

Støjbjerg derimod er DFs darling, og vil sikre en godt samarbejde med DF.

Problemet for Venstre lige nu ligger i, for mig at se, at mange i Venstre ikke har erkendt, at FORMATET på ledelsen er ved at ændre sig.

Det minder mere om det format man har i USA, hvor man går til valg med en præsidentkandidat og en vicepræsidentkandidat.

Nu har jeg jo været meget inde over Amerikansk politik, så jeg har selv en del erfaring med modellen.

Modellen giver en mulighed for at dække flere politiske perspektiver af i ledelsen end ved kun en mand.

For eksempel var Obama de sortes kandidat, altimens Biden hans vicepræsident var en typisk arbejderorganisator og hvid. På den måde balancerede Obama sine vælger godt.

Det samme med Trump som er fra New York, Queens og altså en rigtig bymand, hans vicepræsident er en biblethumping sydstatsmand Pence.

Så det er faktisk en rigtig stærk politisk model Venstre er ved at finde frem til. Det giver TO stærke kandidater til valg.

Problemet ved at overgå fra en enkelt til to kandidater er, at nogle af de mekanismer som hørte til den gamle model måske ikke skal fortsætte med den nye model.

For eksempel ville det gøre modellen umulig hvis ikke begge kandidater går af ved nyvalg.

Verden ændrer sig, og de politiske landskab ændrer sig, så derfor skal de forskellige partier skulle kunne stille med kandidater som afspejler hvor de politiske vinde blæser hen.

Så her kunne Venstre måske læne sig op af de amerikanske traditioner, og vælge TO nye kandidater ved nyvalg.

Samtidig synes jeg lige man skal knytte en kommentar til den hetz der er opstået imod Støjbjerg. Det er bare chikane, lad være med at forholde jer til det.

G-d og g-derne bevare Danmark, og Venstre.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.