Miljøplaner

i Topnyheder af

Hvis højrefløjen skal lave en seriøs og realistisk miljøplan, så bliver vi nødvendigvis nødt til at have landbruget med i vores planlægning.

Det siger sig selv, at en miljøplan som ødelægger landbrugets evne til at skabe afkast og dyrke jorden ikke vil fungere i praksis.

Derfor skal planerne rafles af med landbrugets organisationer.

Jeg kender kommunikationsmedarbejderen ved en af de centrale landbrugsorganisationer, og hun gjorde det meget klart, at landbruget er bange for miljøtiltag, fordi de ødelægger det for landbruget.

Det mener jeg, at man skal lytte meget seriøst til.

Men det betyder jo ikke, at vi ikke kan have ambitioner.

Her i Nordjylland har vi arbejdet med en ambitiøs genopretningsplan af Limfjorden, som var helt ødelagt af al den industri som ligger i Aalborg. (Industrien smed deres spildevand ud i Limfjorden).

Det er gået sådan, at hele Limfjorden nu er et paradis for sæler og Marsvin. Man kan spise de skaldyr som lever i fjorden, og i det hele taget er Limfjorden blevet en herligt sted. Jeg er selv sejler, så jeg nyder fjorden hver sommer.

På samme måde kunne man også tænke en genopretningsplan for landet. Men her er det jo meget vigtigt, at vi fra start af har landbrugets organisationer med i denne plan.

Det nytter simpelthen ikke noget, hvis vi fjernstyrer sådan et projekt. Men kan landbruget se fornuften i, at vi skaber smukke egetræsskove med den oprindelige danske natur, så er der her en mulighed for at skabe en miljøplan, som alle vil være glade for.

Samtidig er det meget vigtigt at lytte til landbrugets behov, og sørge for at landbruget får en stærk stemme ved Tinge.

Dansk landbrug laver noget det bedste kvaliteters mad i verden, så der er da lidt at være stolt af. Mad som sælges i hele verden til toppris.

Så der er også en økonomisk gevinst at hente ved at tænke landbrugets behov og styrke dansk landbrug.

Så vi taler altså om en form for balanceakt mellem miljøhensyn og landbrugets behov.

Måden at løse det på, er ved at have nogle fornuftige visioner som tager HENSYN til landbruget og som landbruget også kan nyde godt af. Smukke egetræsskove måske med planlagte naturruter og legepladser kan bønderne måske bruge til deres børn også.

Det må man FORHANDLE med dem om. Høre hvad de siger på en fornuftig og hensynsfuld måde.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.