Kejserens nye klær!

i Topnyheder af

Danmark er et lille provinsielt land. Det er tydeligt, i forhold til den måde vi behandler vores filosoffer på. I Frankrig kunne man ALDRIG finde på, at behandle sine filosoffer skidt. Tag for eksempel Houellebecq, en islamkritisk filosof som minder rimelig meget om mig selv, bortset fra, at jeg ikke har det meget negative menneskesyn som Houellebecq har.

I Frankrig bliver Houellebecq ført op til præsidenten og får en medalje. I Danmark pudser statsministeren det hemmelige politi på filosoffen, for at få ham til at lukke munden.

Præcis her ser vi forskellen imellem en intellektuelt udviklet kultur og en provinsiel kultur.

Det udviklede går på, at kunne give plads til dem som søger sandheden i opposition til den offentlige mening.

P.H. sagde det så sandt “REND MIG I DEN OFFENTLIGE MENING!”. Med det mente han, at aldrig kan bruge den offentlige mening til noget, den skifter med vinden.

Det man som filosof forsøger, er at finde ind til den dybere mening.

Hvis man bliver straffet for, at forsøge at finde den dybere mening. Så er der altså noget meget galt med samfundsindretningen.

Det er muligt at jeg tager fejl. Jeg kan have læst forkert i nogle af de tusindvis af tunge filosofiske værker jeg har læst. Det kan være, at der er en sammenhæng jeg har misset, eller at der er nogle dybder som jeg ikke lige har fanget.

Men i det mindste er mit perspektiv da kvalificeret.

Hvis man hader faglighed, indsigt og viden, men elsker de daglige vinde som den offentlige mening består af. Så er man IKKE dannet og verdensmenneske. Så er man en plump og kedelig Erasmus Montanus.

Problemet er bare, at Erasmus Montanusserne overbefolker vores akademiske institutioner og medier.

De vil ikke se, at vores ghettoer er ved at udvikle sig til systemer hvor de svage undertrykkes, og helt uhyggelige versioner af Islam får lov til at brede sig.

Det vil de ikke se, så hellere lukke munden på dem som peger på problemet.

Kejseren har altså ikke noget tøj på, det ved jeg ikke om i har erkendt.

Tydeligvis ikke.

Så er det langt nemmere er LUKKE MUNDEN på dem som søger sandheden og leve i tryg vished om, at kejseren ikke skal komme her og udstille ens egen manglende intellektuelle kapacitet.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.