Børnene

i Topnyheder af

Jeg synes virkelig, at der er mange gode takter i udspillet til den nye finanslov. Jeg forventer selvfølgelig, at jeg også bliver tænkt på, mit lille projekt er nok ikke lige det det handler om. Men det SYMBOLSKE i, at jeg slipper ud af det fængsel Helle Thorning Schmidt satte mig ind i, det betyder noget for den frie debat.

Skal filosofferne være undertrykt og forfulgt, eller skal de være en naturlig del af den politiske udvikling. 

Min fornemmelse er, at vi er på hen imod det første, og med det er der ikke noget jeg hellere vil, end at spille konstruktivt ind. 

Det store spørgsmål er vores børn. Det er et spørgsmål som jeg i hvert fald har været meget optaget af hele mit liv, og samtidig også mener at kunne udtale mig kvalificeret omkring. Jeg har selv to små søde unger, og jeg har arbejdet med børn i mange år. Som socialpædagog, som handicaphjælper for udsatte børn og som lærer på pædagogseminariet. 

Prøv at høre her. 

For at forstå hele manøvren mht. vores børn, biver man nødt til at forstå problematikken i dybden. 

Mogens Lykketoft indførte en kommunistisk stat. Det meste af denne kommunistiske stat er langsomt blevet pillet fra hinanden, eller ændret undtagen på børneområdet. Børneområdet står nogenlunde uændret siden 68. 

Socialismen, som er udgangspunktet for vores børneområde har sine svagheder og styrker. Hvis det står stærkt, kan det skabe en god fælles løsningsmodel. Hvis det står svagt eller i modsætning til folks behov, kan det blive et dødeligt tyranni. 

Mht. vores børn, er det mere i sidste afdeling end første afdeling. Hvis vores børn havde haft muligheden for at sige fra, hvilket de ikke har, så ville de have skreget om hjælp. Eller det gør de faktisk, mange af dem hver morgen, men vi har vænnet os til, at mene at det er ok at de skriger, for det for det bedste…..

Det er dybt, dybt forkert, at behandle vores børn som høns i bur. De er levende væsner med store behov for deres forældre, og den tryghed forældrene giver dem. 

I de første fem år af deres liv, har de ekstra stort behov for deres forældres omsorg. 

Oven i købet har vi nu skabt en situation, hvor børnene har endnu dårligere kår i institutionerne end de havde for ti år siden, idet normeringerne er sat ned, og inklusionen har skabt nogle institutioner hvor syge børn render rundt sammen med raske børn. 

Med andre ord, hvis vi vil skabe bedre rammer for vores børn, så skal vi gøre to ting. 

1. Sørge for ordentlige normeringer

2. Sørge for fleksibilitet på arbejdsmarkedet så at man kan vælge at prioritere sine børn

Som systemet er skruet sammen lige nu, så TVINGER vi forældrene til at arbejde begge to. Den disponible indkomst som en person skaber er ganske enkelt ikke tilstrækkelig til at kunne få en husholdning til at løbe rundt. 

Derfor er det mest oplagte, at skabe en fradragsmulighed for de forældre som vil opprioritere deres børn. 

Det virker som om, at HOLDNINGSÆNDRINGEN er sket. Det er gået op for os, at det skader vores børn med al den institutionstid. Så skaber vi et mere fleksibelt arbejdsmarked, vil småbørnsforældre automatisk skabe forandringen selv. 

Der kan så komme en diskussion ang. ligestilling, altså kommer kvinderne så bagefter i karrieren?

Her synes jeg, at mit eget eksempel er meget godt. Jeg har selv været den som har passet mest på vores unger altimens min kone, som jeg elsker meget højt, og som er glødende SFer, har skabt en karriere indenfor bæredygtighed. 

Med andre ord, jeg ved at der er mænd som gerne vil passe på deres unger. Det kan godt være det ikke er ligeligt fordelt, men vi findes. 

Jeg skal i øvrigt hilse og sige, at jeg har nydt hvert et sekundt sammen med mine børn, på trods af nogle lidt negative kommentarer om “hjemmegående husfar”. 

Det har været mit valg. 

Så jeg tror, at vi er kommet så langt i hele debatten ang. ligestilling, at vi sagtens kan finde ud af det selv. 

Det handler om at skabe nogle meget bedre rammer skattemæssigt og institutionsmæssigt, for at give småbørnsforældre de bedst mulige vilkår. 

Så penge er en ting, en forandring af skattesystemet er mindst lige så vigtig.

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.