Den kollektive ondskab

i Topnyheder af

Samfundets moral er en underlig ting. Hvordan kan det være, at vi KOLLEKTIVT foretager handlinger, som ofte er dybt korrumperede og forkerte. 

Jeg mener, logisk set, så er det da underligt, at ALLE i Sodom og Gommorah ikke ville hjælpe Lot. Eller at ALLE tyskere støttede folkemordet på europæiske jøder, eller at ALLE er enige om at forfølge den jødiske filosof. 

Hvad er det der sker i den kollektive moral? 

Platon beskriver det i sin hulelignelse. 

Her er hans påstand, at menneskeheden ikke VIL have præsenteret sandheden for dem. 

Jeg mener, jeg var tidligt ude, og argumentere for, at retstaten ville bryde sammen i ghettoerne, den sandhed er nu næsten blevet afsløret. Vi er så tæt på, at når DR, den sidste bastion for løgnens opretholdelse, afviser en dokumetar de selv har lavet, som dokumenterer problemet, så mister DR opbakning. 

Vi ved det godt. 

Men alligevel, så forfølger vi dem, som ser det som deres opgave at afdække de FAKTISKE forhold. 

Det som fascinerer mig alligevel, er den KOLLEKTIVISME, som ondskaben er udtryk for. 

Hvordan kan det være, at vi KOLLEKTIVT er så onde ved hinanden. 

Det er fordi, at den regulerende etiske faktor i et samfund er OPLYSNINGEN. 

Man siger at tyven stjæler om natten. Med andre ord, hvis vi kan komme afsted med vores ondskab, så er vi mere end parate til at foretage ondskaben. 

Det viser noget om moralens egentlige dybde. 

For de fleste mennesker handler moral ikke om at skulle leve op til en indre moralsk målestok. Det handler om ikke at blive afsløret, hvis vi gør noget forkert.

Det er præcis her medierne får så meget magt. For hvis de regulerer hvem der bliver afsløret, så kan de samtidig regulere samfundsmoralen. 

Jeg mener, når venstrefløjens ekstremister ikke bliver konfronteret når de foretager sig noget uetisk, så bliver de ved med det. Mediernes accept af venstrefløjens ondskab giver plads til ondskaben. 

Samtidig eksponeres højrefløjens ondskab, hvilket gør at højrefløjens excess kontrolleres og holdes nede, altimens det modsatte er gældende for venstrefløjen. 

Forsåvidt gør medierne venstrefløjen en bjørnetjeneste, fordi den manglende etiske regulering i sidste ende ødelægger venstrefløjen selv.

Derfor mener jeg, at vogternes vogter. Altså filosofferne i et platonisk perspektiv IKKE skal holdes nede. 

Forsåvidt er vi jo heller ikke perfekte. Vi foretager alverdens fejl, men i det mindste går vi op i etik og moral, og KAN se vores egne fejl. 

Og det er præcis her, at den kollektive ondskab er farligst. For piller man først den etiske regulering ud af systemet som vogterne repræsenterer. Så gør systemet helt bananas i ondskab. 

Spørg de unge piger som er ofre for det multikulturelle samfund, hvad de synes. 

Heri ligger det enkle og desværre deprimerende svar. 

Når samfundet mister sine moralske pejlemærker, så får ondskaben lov til at florere med forfærdelige ofre til følge. 

G-d og g-derne bevare Danmark. 

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.