Friheden fordrer fællesskab

i Topnyheder af

Jeg synes umiddelbart, at de takter som Socialdemokratiet lægger op til i finansloven er gode.

Der er en ny balance imellem DF/konservative perspektiver og socialistiske perspektiver.

Det er en ny balance, som på en gang sikrer at den kommunistiske stat ikke bare demonteres uden mening, og så samtidig beskyttes imod erodering forårsaget af migrationen.

Jeg er ikke tilhænger af en kommunistisk stat a la Lykketoft, altså en stalinistisk, firkantet traktorfabrik. Men jeg kan godt se ideen i en fælles financiering af uddannelse, helse, forsvar, sikkerhed og så videre.

Jeg går ind for en form for “højskole” velfærdstat, hvor folket mødes i spisesalen, høj som lav, og finder ud af at klare problemerne i en demokratisk samtale.

Denne model er, forsåvidt, jo en model som har tjent Danmark siden Grundtvig fandt på den.

Der er imidlertid nogle livtag som regeringen skal gøre, hvis den vil bevare statens sociale elementer.

Som systemet er skruet sammen nu, kan man vandre fra Irak og gå direkte ind i fællessalen i højskolen uden kendskab til hverken ideen med en højskole eller begreb om det fællesskab som højskolen også fordrer.

Det giver disse besværlige problemer, fordi den frihed som migranterne har ikke nødvendigvis fordrer fællesskabet.

Altså, mange migranter tager sig desværre en del friheder uden at støtte fælleskabet. Det er det som sker, når man er kriminel eller på anden måde udviser foragt for det fælles demokratiske sindelag.

Det er klart, det holder højskolen ikke til.

Her er det, forsåvidt, godt, at vi har fået en opgradering af sikkehedsstyrkerne, så at denne kriminalitet kan holdes nede.

Men vi skal passe på med, at det ikke bare bliver symptombehandling. Det er fint at slukke brandene, og det er godt at sikkerhedsstyrkerne får de nødvendige redskaber til at slukke brandene. Men vi skal huske på at tage fat i de egentlige problemer rundt omkring i de indvandrer miljøer som er i Danmark.

Her tænker jeg på paradigmeskiftet. Vi skal formå, at finde løsninger på de udfordringer vi har med utilpassede migranter.

Hvis man ikke kan finde ud af, at overholde loven, synes det sejt at posere med maskingevær, eller køre vanvidskørsel på gader og stræder. Så har man ikke respekt for fællesskabet, og så er det også ok, at staten beder de personer som er en del af disse indspiste miljøer med foragt for loven at finde tilbage til det land de oprindelig kommer fra.

Den frihed disse miljøer tager sig overfor fælleskabet skal ikke tolereres.

Det er et spørgsmål om vilje og indsats. Vi kan godt bekæmpe disse forfærdelige miljøer som ikke vil integreres i fælleskabet.

Det synes jeg vi skal, og jeg hører S. gerne vil være med her.

Velfærdsstaten er et Socialdemokratisk projekt, vi vil gerne hjælpe til med at beskytte velfærdsstaten, for vi synes også, at nogle af de elementer som er i velfærdsstaten skal bevares. Det skal bare være på en dansk højskolefacon, med frihed til fælleskab som den ledende ide.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.