Parnassets fobier

i Topnyheder af

Jeg har tænkt meget over parnassets stående tilstand. Nu har parnasset, ud over Jonas Eiki, en rablende antinazist, lige begået en palistinensisk desperado ved navn Yaha Hassan.

Den stakkels knægt er endt på den lukkede efter at have været igennem mediemøllen. At man ikke tænker over konsekvensen for de mennesker man gør berømte, det synes jeg er umenneskeligt.

Hvis man booster unge menneskers karriere, ikke fordi de har et reelt talent, men fordi de passer ind i en afladstrang fra parnassets side, så booster man et ungt menneske op til en position hvor de reelt ikke hører hjemme.

Den er denne diskrepans imellem talent og berømmelse som er dødelig. Vi så det også med Holger, den uduelige filosof, som heller ikke kunne løfte forventningerne.

For mig at se, så svinger parnasset imellem to former for slem fobi. Islamofobi og nazifobi.

På den ene side, har parnasset en sygelig optagenhed af nazisme. Det er Jonas Eiki et godt eksempel på. Manden lider af galoperende nazifobi. Altså en irrationel angst overfor nazismen. Forstå mig ret, der er intet positivt over nazismen. Men at dedikere sit liv med den intensitet Eiki gør i bekæmpelsen af nazismen, som reelt har meget lidt magt, det er sygeligt, og det sygelige består i en irrationel angst. Altså nazifobi.

På den anden side har parnasset, siden mohammedkrisen, været stærkt plaget af islamofobi, altså en stærk irrationel angsts overfor islam.

Islam er ikke farlig, hvis man forstår islam. Jeg har kritiseret islam i mange år, og der er ingen muslimer der er sure på mig. Jo måske Erdogan, idet han er sur over, at han ikke kan islamisere hele Europa. Men ellers mener de fleste muslimer, at min kritik af islam er helt på sin plads.

Så jeg lider ikke af islamofobi. Jeg oplyser sådan set bare islam.

Men parnasset vil ikke kritisere islam, det er bange for islam. En, efter min mening, relativ irrationel frygt for islam. I hvert fald er det en kujonagtig forholden sig til islam.

Det er her Hassan kommer ind i billedet. Hassan er den milde palæstinensiske islamkritiker. Han manglende i parnasset, fordi parnasset ikke ville anerkende undertegnede. Det siger jeg ikke fordi jeg vil ind i parnasset, men for at forklare hvordan parnasset virker. Parnasset virker ved, at bestemte personer har positioner på forskellige intellektuelle perspektiver.

Der manglende en mild islamkritiker i parnasset, og der var Hassan altså den rigtige unge mand på den rigtige tid.

Problemet er her imidlertid, at hvis nu parnasset havde anerkendt undertegnede, og havde udgivet “Fristaten”, altså den islamkritiske bog jeg har skrevet, så havde Hassan sluppet for at komme på den lukkede.

Men det er angsten overfor den radikalitet parnasset tror jeg står for. Uanset, at min nuancerede kritik jo i virkeligheden er det stik modsatte.

Men det angsten for, at islam viser tænder igen som i Mohammenkrisen, som jeg er repræsentant for, som holder dem væk fra at placere mig på den stol i parnasset som passer til mig.

Igen, jeg er selv født direkte ind i parnasset, min familie har mere eller mindre været en del af parnasset siden min tip tip tip oldefar grundlagde Berlingske Tidende, så jeg er komplet ligeglad med at være i parnasset, jeg vil helst være fri. Men det er den islamofobiske tendens som interesserer mig i parnasset.

Altså angsten for islam, berøringsangsten.

Hvad kan man så gøre ved det?

Ja, som de kristne siger; frelsen ligger i sandheden.

Parnasset skal være ærlige overfor den udvikling de har forårsaget i landet, og erkende deres forskellige fejl.

Det vil de bare ikke, men fortsætter som en gammel fordrukken vagabond med at lave de samme fejl om og om igen. Ingen oplysning i parnasset.

Sådan er det, når man er dreven af en irrationel angst, om det så er nazifobi eller islamofobi så bliver ens verdensbillede meget begrænset og småsygt.

Renneassancen lader vente på sig, fordi selvfedmen og den manglende ydmyghed står i vejen.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.