Jødefejden

i Topnyheder af

Desværre er det begyndt at rykke rundt omkring i Danmark mht. antisemitisme. Det bliver værre og værre. Senest er en jødisk gravplads i Jylland blevet overmalet, og en lille jødisk pige har svært ved at finde en folkeskole hun kan være i, bare fordi hun er jøde.

Nu er jeg selv jøde, og min familie har en lang historie af forfølgelse, men også af støtte til det danske samfund. Min tip tip tip oldefar lagde faktisk grunden til freden imellem danskere og jøder efter jødefejden, Mendel Levin Nathanson, og siden dengang har det været tradition i min familie at støtte op omkring Danmark. Jeg er vokset op med historier om min tip oldefar, som drog ud for at mødes med de slagne tropper efter slaget ved Dybbøl (han var højskolemand), og min oldemor som drog i felten for Danmark under besættelsen, altså ikke fysisk, men forsøgte sammen med få andre danske intellektuelle at tale Danmarks sag op.

Senest har jeg så stået Danmark bi i de konflikter vi har haft med de muslimske lande (Mohammedkrisen) og forsøgt at støtte Danmark så godt jeg kan i de kriser vi står i i dag.

Det betyder, heldigvis, at den generelle jødeantipati ikke har gode kår i Danmark. Vi skal være realistiske med hvor faren kommer fra, og heldigvis ikke tro, at det er alle danskere som er blevet antisemiter.

Der er nogle miljøer hvor antisemitismen trives, men der er også mange miljøer som aktivt støtter jøder, heldigvis.

Det betyder, for mig at se, at vi skal se hvor farerne er, og sætte ind imod farerne med rettighed omhu.

Hvor er farerne?

For det første, så er en af de helt slemme og stærkt oversete farer, den radikalisering af de unge som sker på Youtube. Jeg er selv i gang med at bygge en Youtubekanal op, og en af argumenterne er, at der intet public service indhold er, som giver en neutral eller støttende stemme til jøderne på Youtube. Det kan være, at det måske lyder lidt ligegyldigt. Men reelt har det en betydning, hvis ens verdensbillede bygges op af det man ser på Youtube. Det er sådan virkeligheden er for mange unge i dag. De ser ikke fjernsyn eller læser aviser, de ser youtube.

På Youtube florerer der mange uhyggelige videoer, som er helt klassiske i deres antisemitiske tilsnit. Jøder slår børn ihjel i sataniske ritualer, jøder er ikke loyale overfor deres lande men kun Israel, jøder dit og jøder dat.

Det er klassisk antisemitisme og løgn og latin.

Så der er en medievirkelighed, som vi slet ikke er begyndt at forstå konsekvensen af. Det skal vi have lavet om på. Her håber jeg, at kunne bidrage konstruktivt og udgiver Youtube videoer med et sandfærdigt indhold.

Kigger vi på politiske strømninger, som er antisemtiske, er de sådan set, de samme som de altid har været. Der er ekstremister indenfor alle politiske retninger. På højrefløjen er de nazister (de få de reelt er), på venstrefløjen er de kommunister med en stor forkærlighed for Hamas og ikke Israel. I de muslimske miljøer er det typisk islamistiske organisationer som Hamas, Erdogans netværk, nogle iranske organisation osv.

Det er altså gamle kendinge, som skal tackles af politiet osv.

Men også her står vi overfor et væsentligt problem. Problemet er, at vores verden bliver mere og mere konfliktfyldt. EU har, i bund og grund, fejlet med sit projekt, som gik på at nedbryde nationalstaterne, og opbygge føderalistiske institutioner med mennesker uden nationalt tilhørsforhold. Det er det vi dagligdags tale kalder for multikulturalisme.

Konsekvensen af dette bureaukratiske sammenbrud er konflikter på tværs af de forskellige politiske og etniske grupperinger. I dette rod og kaos trives antisemitismen, for hvem er det nemmest at skyde skylden på? På jøderne. Det er jødernes skyld at EU har fejlet i deres føderalistiske projekt. Det er jødernes skyld, at muslimerne har det skidt. Det er jødernes skyld, det er jødernes skyld.

Konsekvenserne ser vi så til dagligt i skoler, på kirkegårde og på postkasser.

Løsninger er her også reelt meget ligetil, der skal orden i nationalstaten Danmark igen.

EU må trække sig tilbage, og Danmark må se at få ryddet op efter alle de år med fejlslagen centralisering.

Det kan være, at det virker utrygt på os, at tage magten tilbage. Men konsekvensen ved ikke at gøre det, vil være mere kaos, og så ryger skylden på jøderne.

Det er ikke vores skyld, vi har sådan set, kæmpet for kompromis og for at Danmark forbliver at være et fredfyldt sted. Det er EUs skyld, at der er så meget kaos, og vi jøder styrer ikke EU, det gør EU selv.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.