Velkommen hr. Ellemann Jensen

i Topnyheder af

Det er utrolig spændende med en ny chef for Venstre. Det er jo en position, som mange store danske mænd har haft før, og det bliver nok ikke nemt at fylde skoene ud for nogle af dem som er kommet før hr. Ellemann Jensen.

Jeg skal lige skynde mig at sige tak til invitationen om interviewet på TV Frihed, som jeg sagde til Jens, så synes jeg, at vi lige skal lidt i gang, inden jeg vil tillade mig at have hr. Ellemann Jensen i studiet. Det er vigtigt for mig, at jeg kan tilbyde nogle solide og trygge rammer at optage interviewet i. Derfor synes jeg lige, at vi skal vise, at vi kan levere netop sådanne seriøse og gode rammer som politikerne kan være trygge ved. Men tusind tak, det betyder meget for mig og mit projekt at blive anerkendt af så fremtrædende en politiker. Det tegner faktisk sundt og godt.

Jeg har reflekteret lidt over talen til Venstres møde afholdt af hr. Ellemann Jensen.

Den vigtigste værdi jeg forstod ud af talen, var værdien af arbejde. Den er grundpillen under Danmark. At danskerne vil arbejde.

Det er en værdi vi har bygget vores samfund på. Jeg får lyst til, at bidrage med lidt filosofi til diskussionen. For der er en væsentlig dybde i diskussionen af arbejdet.

Vores arbejdsdisciplin er en arv efter Luther, grundlæggeren af vores protestantiske religion. Luther var munk i et katolsk kloster, og forsåvidt er Lutheranismen en mild version af et munkeliv, altså hårdt arbejde med det formål at tjene ånden. Et sparsommeligt og hårdt arbejde. Ideen var, at formålet med arbejdet var, at komme tættere på G-d.

I den tyske filosof Webers kritik af det kapitalistiske samfund, kritiserede Weber samfundet for ikke at huske på, at man altså arbejder for at tjene et godt formål. Hvis arbejdet bliver formålsløst, så bliver tilværelsen også tom.

Med andre ord, det med arbejde er ikke kun noget vi skal tvinge folk til. Vi skal også huske på, at anerkende når nogen gør noget godt for vores samfund. Det være sig forretningsmæssigt eller som simpel arbejdsmand. Vi skal virkelig værdsætte det at folk vil arbejde.

Yderligere skal vi også huske på, at uddannelse og arbejde skal hænge sammen. I dag er der for mange uddannelser som ikke sigter imod et arbejde. Det ødelægger samfundet.

Omvendt skal man efter min mening også huske på, at munkene arbejdede for at give noget til de fattige. Der var altid et varmt måltid mad til dem som ikke kunne noget. Der er nogen, som ikke kan arbejde. Dem skal vi have hjerterum til.

Jeg synes, med andre ord, at vi skal tvinge dem i arbejde som kan arbejde. Men alle de syge mennesker som er kastet rundt i jobcentrene, de skal have hjælp. Det er min holdning.

Arbejdet skal have et formål, og et af væsentlige formål i et Luthersk perspektiv er at hjælpe dem, som ikke har noget.

Så er der den anden væsentlige diskussion ang. migration og islam. Her har du ganske rigtig fat i den lange ende, men jeg savner kampen for demokratiet.

Venstre er grundlagt på kampen for demokratiet. Det var den kamp Fogh og Løkke så flot videreførte i deres venskab med blandt andet USA.

Den demokratiske humanisme, som er grundlaget under Venstre har stadig fjender rundt omkring. Engang var det Sovjetkommunismen, Nazismen, men også islamismen.

Islamismen er en hyldest til tyrannen, og har ikke noget med religion at gøre i en kristen eller jødisk forstand. Men er et politiske system som går i konflikt med demokratiet.

Denne kamp har hele verden kæmpet, ja selv mange muslimske lande har deltaget i kampen. Den værste bannerfører for tiden er Erdogan, men også i Danmark har vi en udbredt islamistisk infiltration.

Den er de faktisk med på helt ind i Radikale Venstre, og Socialdemokratiet har gjort sig til bannnerfører for kampen imod IS.

Så denne kamp burde være lige til. Forskellen er bare, at for Venstre er det så meget mere hjerteblod end de andre partier.

Men ellers, god start. Der skal sættes nogle billeder op, og indrettes nogle kontorer, og der er lang vej til næste valg.

Men jeg håber vi kan arbejde lidt stille og roligt på, at dække nogle politiske positioner af, som kan forberede Venstre til kamp, og samle højrefløjen. Der er det vigtigt at lytte til deres kritik, og se om man kan enes om noget.

Men igen, du er velkommen i mit lille studie, som er en hyldest til det smukkeste ideal i Danmark for Demokrati. Nemlig kaffedemokratiet. At man kan sætte sig ned, med respekt for hinanden og drikke en kop kaffe.

Det ideal er værd at kæmpe for, og det er vi godt nok meget enige om.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.