Kunsten at drikke kaffe

i Topnyheder af

Politik er langt mere kompliceret end raketvidenskab, er der engang en fysiker der har udtalt.

Nu er jeg ikke fysiker, men metafysikker. Det vil sige, at jeg har specialiseret min forskning i at forske i ånd. Det er også ekstremt komplekst, men jeg vil nok give fysikeren ret. Politik er en ekstremt udfordrende disciplin.

Hvorfor? Fordi kun hvis man som politiker forstår en mængde discipliner, akademiske som praktiske, kan man finde succes.

Men lad os starte med det mest grundlæggende. En chef kan kun være chef for de dele af ens parti eller samfund, man repræsenterer. For eksempel kan man ikke som kommunist være chef for en konservativ.

Det betyder, at en chef skal have så mange strenge at spille på som muligt.

Obama for eksempel var en unik politiker, fordi han både formåede at bygge bro imellem republikanerne såvel som demokraterne. Han kæmpede borgerrettighedskampen, (venstreorienteret) samtidig med at han kæmpede for sunde familier (højreorienteret)

Det samme kan man sige om politikeren Winston Churchill, som startede som Konservativ, skiftede til Socialdemokraterne, for derefter at vende tilbage til de Konservative.

Med andre ord, evnen til at indtage midten i politik er det en statsminister skal kunne. Mette Frederiksen er faktisk en af de politikere som formår det, og deri ligger hendes styrke.

Kigger vi på Venstre, så er der en konservativ og en liberal strømning igennem partiet. Den konservative er højskole og forsvar. Den liberale er tæt på Radikale Venstre i udsyn.

Kunsten for en chef er altså, at kunne balancere imellem disse to perspektiver.

Det gør man ved at søge balance. Jeg er selv ud af en humanistisk familie, ja min oldemor grundlagde faktisk RV sammen med Brandes brødrene. Så jeg er faktisk humanist. Samtidig er jeg meget konservativ i andre af mine perspektiver.

Derfor har jeg altid forsøgt og har også fundet balancen imellem RV og konservative. Det er denne værdi som gør mig spændende for Venstre, fordi vi er meget enige i det politiske perspektiv. Og, jeg er meget højskole, men jeg er også business og forstår begge perspektiver.

Anyway, BALANCEN er den vigtige.

Lige nu har vi en balance imellem konservative og humanistiske perspektiver. Denne balance skal stå sin prøve i samarbejdet med LA og Nye Borgerlige. Kan Venstre finde en god forbindelse med disse partier?

Det kan Venstre, hvis man taler fordomsfrit og ud af posen. Venstre kan ikke få alle sine ønsker opfyldt, men må lytte til de mindre partier, hvis Venstre skal have førertrøjen.

Her er kaffedemokratiet og samtalen det vigtigste. Man skal huske at lytte.

Det gælder selvfølgelig også det at lytte til baglandet. Men den gode chef formår at finde et kompromis med alle de forskellige politiske perspektiver man repræsenterer.

Det er heri det komplekse ligger.

Så, så er det nu, hvis den borgerlige familie skal samles.

Husk at snakke med dem, vis åbenhed og respekt og find så er kompromis alle kan være tilfredse med.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.