Den muslimske diaspora

i Topnyheder af

At forstå den muslimske diaspora til Danmark, forudsætter en dyb viden om den virkelighed som muslimerne kommer fra.

De fleste kommer fra Mellemøsten, og de tager de konflikter og alliancer med sig til Danmark, som de har, hvor de kommer fra.

For eksempel er vi reelt allierede med Kurderne, som vi virkelig har hjulpet, og de har hjulpet os i kampen for deres eget hjemland.

Samtidig er vi fjender af islamisk stat, som vi har bekæmpet i Syrien/Mellemøsten.

For nemheds skyld, har jeg analyseret konflikten imellem Danmark og migranterne ud fra et demokratisk/humanistisk perspektiv. Men sandheden er ofte en del mere kompleks.

Mellemøsten er menneskehedens civilisatoriske vugge. Loven blev opfundet i Irak i en by ved navn Babylon, og humanismen blev opfundet i Egypten i de mysteriereligioner som blandt andet gav os pyramiderne.

Begrebet “godhed” blev sandsynligvis opfundet i Persien (Iran) af Persiens oprindelige religion Zorastrianismen.

I Mellemøsten er der pt. en rivalisering imellem Shia muslimerne (Iran) og Sunni muslimer (den arabiske verden).

Siden begyndelsen af den 20 århundrede har den muslimske verden været igennem en vækkelse ført an af den egyptiske organisation “Det muslimske Broderskab” (den organisation som Radio 4 har allieret sig med igennem deres vært Isam, han er muslimsk broderskab). MB er sunni muslimer.

Denne organisation har skabt Hamas i Gaza og har inspireret Tyrkiets præsident Erdogan. MB står også stærkt i Quatar.

På den anden side af den sunni muslimske verden står Saudi Arabien, Egypten, og flere af de mindre arabiske kongedømmer.

I midten ligger Israel, som for tiden er allieret med den Saudiske alliance imod Iran.

I Iran findes der en stærk modstand imod det muslimske styre anført af sekulære iranere. Det er dem som for tiden gør oprør imod styret og bliver mejet ned.

Af en eller anden mærkværdig grund har mange af de danske medier og højskolebevægelsen allieret sig med det Muslimske broderskab igennem deres alliance med musikeren Isam B. Hvis man tolker det positivt, så kan man mene, at det betyder at de ikke ved hvad de gør. Negativt tolket betyder det, at de ubemærket ved hvad de gør, og underlægger sig en fremmed fjendes magt.

Internationalt er vi allierede med USA og den vestlige alliance NATO. Det betyder, at vi har bekæmpet det Muslimske Broderskab og dets allierede Islamisk Stat.

Overordnet set skal vi altså være realistiske med de fjender vi har internt i landet. Simpelt set er det islamister imod demokratiet. Men under denne reelle forenkling, ligger der en kompleks strategisk virkelighed af venner og fjender.

Det er nu engang statens opgave at neutralisere de fjender landet har, det vil sige de fjender vi bekæmper rundt omkring i verden. At lade dem rende frit rundt i landet skaber en ekstremt volatil sikkerhedssituation, som vi allesammen har været vidne til indimellem.

Det er her en officer efter min mening, kan være en mulig aktiv i bekæmpelsen af landets fjender.

Dels fordi forsvaret jo er en reel og ikke racistisk institution og samtidig har den erfaring og indsigt der skal til for at kunne forholde sig til den sikkerhedspolitiske situation internt i landet.

Det er altså på tide, at vi kommer videre efter de reelt meget naive forestillinger om stakkels flygtninge imod de onde hvide danskere.

Migranter er også bare mennesker, nogle med gode intentioner, andre med dårlige intentioner. Kunsten i løsningen af de problemer den muslimers diaspora har medført, er at FORSTÅ hvad der sker.

Det har hele tiden været mit mål. At FORSTÅ konflikterne som de egentlig er, og handle derefter.

For eksempel er det grænsende til forræderi at godkende statsstyrede tyrkiske moskeer samtidig med at Erdogan helt åbenlyst truer med terror.

Det er altså bare ikke godt nok, man kan godt have bare lidt omtanke i forhold til de forhold vi lever i.

Det er altså ikke raketvidenskab. Det er bare at sætte sig ind i tingene.

Så, det er et lag man også kan tænke i, og dermed få;

G-d til at bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.