At forstå og ikke skære alle over en kam

i Topnyheder af

Hvis der er en ting jeg har lært ved moderne politik, så er det, at jo tættere man kommer på sandheden i ens politiske planer og udførelse, jo større chance har man for at vinde.

Til forskel fra før internettets opståen, så har vælgerne en god mulighed for at chekke virkeligheden. Det er svært at manipulere med nyhederne, og vælgerne er blevet langt mere skeptiske.

Derfor er det den mest oplyste politiske part som vinder.

Lad mig komme med et eksempel.

Da jeg arbejdede med fredsarbejdet i Mellemøsten, var der reelt ingen af de amerikanske vælgere der fattede et kvæk af, hvad Obama og jeg egentlig havde gang i.

Som jeg dokumenterede ved sidste posting, så er Mellemøsten ekstremt kompleks, og den kompleksitet vi har i Danmark i forhold til den politiske virkelighed vi har skabt med den muslimske diaspora i Danmark er vand ved siden af Mellemøsten, hvor der er mange flere lag i analysen.

Men, det lykkes rent faktisk at skabe fred, fordi vi formåede at se kompleksiteten i udfordringen, og dermed tage de rigtige valg.

Det samme kan man sige om Danmark. Danskerne har ikke en chance for at fatte kompleksiteten af de udfordringer vi har med den muslimske diaspora. For de fleste danskere er muslimer muslimer uanset hvor de kommer fra, eller hvilken baggrund de kommer med.

Dette er, forsåvidt, usandt. Der er faktisk forskel. Det er det som humanisterne reagerer imod.

Løsninger er så, at se det komplekse billede og undgå at skære alle over en kam.

For eksempel er det, for mig at se, vigtigt at støtte de herboende iranere i deres frihedskamp. Det er derfor jeg hiver Firoozeh med ind i studiet i TV Frihed.

Det kan jeg gøre, fordi jeg forstår den komplekse politiske virkelighed som ligger under de valg jeg tager.

Det er kompetence, politisk kompetence.

Danskerne ved ikke helt hvorfor jeg lige vælger at hive en iraner ind i studiet, for de forstår ikke den kompleksitet der ligger under det valg jeg tager. Men de stoler på, at jeg styr på det. Det er mit job. Det er deri styrken i et repræsentativt demokrati ligger. Hvis man har politikere som er eksperter i et område, og derfor kan tage oplyste valg.

Med andre ord, man skal ikke belære vælgerne om den komplekse virkelighed som ligger under de valg man tager. Man skal tage valgene baseret på viden, og så præsentere den overordnede strategi for vælgerne. Noget de kan forstå.
Så vinder man valg.

Det er altså min erfaring. De politisk valg skal være baseret på dyb viden, men kommunikationen skal være på et niveau alle kan forstå.

Yderligere skal man selvfølgelig stå på mål, hvis nogen kommer og spørger en hvorfor man lige støtter iranerne og bekæmper eller lægger afstand til Erdogan. Argumenterne og forståelsen skal være der.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.