En undskyldning til Tesfaye

i Topnyheder af

At være ude i kulden, er noget som jeg virkelig har en del erfaring med. Først var jeg lidt af en enspænder, dengang jeg voksede op på den hårde stenbro i ghettoen Avedøre Stationsby. Sådan en lille splejs som mig med hornuglebriller var ikke i høj kurs et sted hvor testetoron, murere, slagtere og marrokanske forbrydere boede og sloges med hinanden.

Så blev jeg mega populær i gymnasietiden, begyndte og danse og blev for en tid Københavns svar på John Travolta. Det var den omvendte verden.

Men mit iltre sind og nørdede tilgang til verden fik mig alligevel vendt rundt 180 grader efter Mohammedkrisen. Der kunne jeg se, at verden var på vej ud i uføre, specielt Danmark, som jeg kunne se var på vej imod “svenske tilstande”.

Det måtte man ikke sige dengang for ti år siden, så blev man en del af det “dårlige selskab”. Det har jeg så været i ti år nu. Det minder ret meget om dengang jeg boede i Avedøre stationsby, bortset fra, at det nu ikke er slagtere og marrokanske forbrydere som holder mig udenfor, men journalister, mediefolk og den “kulturelle elite”. Det er dog præcis de samme mekanismer som er på spil. Jeg er for nørdet til at overholde de her sociale spilleregler, med hvad man må sige, og hvad man ikke må sige. Så jeg kommer altid til at sige sandheden. Ikke fordi jeg altid har en ambition om det, men fordi jeg ikke altid tænker over hvilken konsekvens det har for min karriere eller min anseelse. Jeg er for begravet med snuden nede i bøgerne og læser for mange strategiske ideologiske værker, til at jeg lægger mærke til, hvad der lige er tilladt i dag.

Når det så er sagt, så mener jeg, at sandheden sætter dig fri. Det er min holdning, helt ærligt.

Mine tanker ligger så til grund for store dele af Folketingets politik, og jeg har, tror jeg, en anden dreng fra Vestegnen som en af mine læsere her på Thermopylae. Nemlig hr. Mattias Tesfaye. Jeg tror også Tesfaye er vokset op med slagtere og marokkanske forbrydere derude på Vestegnen. Så derfor kan han rimelig nemt forstå hvad jeg siger, på trods af, at jeg som bekendt er rimelig nørdet.

Anyway, her er en tilståelse. Jeg har en aktie i Vestegnen, og jeg kan rigtig godt lide hr. Tesfaye.

SAMTIDIG har jeg en stor aktie i Venstre og har en forpligtigelse overfor det gamle smukke parti.

Det er altså rimelig svært at balancere. Specielt fordi begge partier konkurrerer om magten.

Jeg støtter BÅDE Tesfaye og Ellemann – Jensen.

Jeg har nok ikke en opskrift på, hvordan det skal kunne fungere i praksis. Det er jo en umulig opgave. Men jeg må forsøge at være mere afbalanceret, end jeg har været her på det sidste, hvor jeg ensidigt har støttet Ellemann. Det koster for meget på den anden side af de partipolitiske skel.

Så det er jeg ked, jeg vil gerne undskylde overfor Socialdemokratiet over at jeg gik så ensidigt ind for Venstre. Det kommer sig af, at jeg fik tilbudt et interview med hr. Ellemann, det gjorde mig så glad, at jeg hoppede i med begge ben, og ikke tænkte over balancen.

Det vil jeg forsøge at blive bedre til for fremtiden, hvis det overhovedet er muligt.

Jeg er en nørd, og jeg forholder mig til de politiske udfordringer vi har, uden at kræve noget til gengæld. Men når jeg så, en sjælden gang, får et skulderklap den anden vej. Så bliver jeg altså utrolig glad. Det er ikke nødvendigt, men hold da op hvor er det dejligt. Jeg er også bare et menneske, og vi har allesammen brug for et skulderklap i ny og næ.

Yderligere må man sige, at Venstre var ved at bevæge sig ud på dybt vand. Den BALANCE i det udlændingmæssige spørgsmål som er så væsentlig at finde, var ved at gå fløjten. Så opstår der fløjkrige og det skaber konflikter.

Der har jeg også en forpligtelse overfor de politikere som har hængt deres politiske fremtid op på mine ideer. Jeg synes også, at det ville være tragisk, hvis Venstre blev splittet op i to dele. Venstre er, efter min mening, en af Danmarks demokratiske kronjuveler. Venstre skabte det danske demokrati, og har bidraget smukt til den demokratiske udvikling af landet igennem over hundrede år. Det er en lang og smuk tradition. En tradition som vi skal passe på, synes jeg.

Så, sådan har jeg det. Jeg håber hr. Tesfaye kan tage min undskyldning for hvad den er, og så se at få skabt lidt mere plads til dem med tynde arme, også på Vestegnen.

Ok?

Ja, og derfor;

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.