Vi er alle lige for loven

i Topnyheder af

Hr. Bonnichsen, tidligere chef for PET, er meget bekymret for “mørket” fra DF, som nu er ved at blive mainstream. Det vil i praksis sige, at Socialdemokratiet har flyttet sig hen på de politiske positioner, som DF tidligere havde alene.

Hvis jeg skal forstå det rigtigt, så mener hr. Bonnichsen, at der er noget moralsk anløbent, ved nogle af de politiske ideer som DF har.

Nu er jeg ikke enig med DF i alt, men mange af de snit DF har lagt, er jeg enig i.

Så set fra mit perspektiv, så er jeg uenig.

Forudsætningen for at definere et politisk perspektiv som “mørkt”, er vel, at det reelt er moralsk anløbent.

Det vil sige, i sidste ende, er håndteringen af migrantområdet en moralsk diskussion.

Hvis man tager udgangspunkt i menneskerettigheder og demokratiske principper, så er man i hvert fald i udgangspunktet ikke “mørk” i sine betragtninger.

At migranter skal overholde loven, hvilket er det ene grundkrav DF har, er ikke en anløben betragtning, det er en helt korrekt etisk betragtning. At migranter skal overholde de borgerlige rettigheder og pligter, det er heller ikke et moralsk anløbent perspektiv. Det er helt normalt.

Vi har oven i købet brugt en del energi på at få vores ideer til at blive accepteret af menneskerettighedsrådet. Det internationale menneskerettighedsråd, så også her har vi det moralske og etiske på plads.

Det er altså ikke forkert at kræve, at migranter overholder de regler, vi har i landet.

Der hvor der KUNNE være noget anløbent, det er i deciderede racistiske betragtninger. Det er klart, det kan vi ikke tillade.

Derfor har vi også holdt os strengt på lovens grund.

Det kan være, at der er nogle DF´ere som har udtalt sig udenfor den lovramme vi har sat op. Men det ændrer ikke på, at den officielle politik er, at det er de demokratiske spilleregler vi vil have migranterne til at overholde.

Så ved jeg godt, at der er tradition for indenfor det offentlige, at der bliver taget specielt hensyn til migranter. Det gælder både når migranter skal modtage offentlige ydelser, og når der begås kriminalitet.

Men her er det altså de offentlige myndigheder som er ude på et skråplan. Der skal IKKE gøres forskel på folk. Hvis du er migrant og snyder dig udenom jobprøvninger osv, så skal du ikke have del af fælleskassen. Hvis du er migrant og har smidt en sten efter en bil fra en bro, så skal du heller ikke have særlig god behandling.

Vi er alle lige for loven, det gælder også migranter.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.