Vi skal have rejseholdet tilbage!

i Topnyheder af

Der er nu indenfor politikredse snak om, at rejseholdet skal oprettes igen. For dem som ikke ved hvad rejseholdet er, så var det en politi eliteenhed som virkede på tværs af kommuner.

Var der et drab tog rejseholdet ud, og havde med en specialkompetence mulighed for at kigge på forbrydelserne med en ekstra stor kompetence.

Efter rejseholdet blev nedlagt valgte man at opgradere PET, idet man mente, at PET ville være mere effektiv imod terror.

Problemet med PET har imidlertid været, at der har været for stor fokus på terror og andre former for demokratiødelæggende fremfærd, og hermed for lidt fokus på de “almindelige” forbrydelser.

Det har skabt noget af den ubalance der i dag er imellem PET, og den del af politiet som tager sig af forbrydelser som ikke har noget med terror at gøre.

Det er en af årsagerne til, at borgerne oplever, at kriminaliteten er stigende.

Nu er det her ikke en kritik af PET. PET har sine op og nedture, men man må sige, at ved afværningen af det massive terrorangreb som var på vej i samarbejde med MOSSAD, så er PET alle pengene værd. Det er rigtig mange mennesker som er blevet skånet for traumer og død.

Ja, hele landet havde været på den anden side nu, hvis det var lykkes for terroristerne i deres ugerning. Så det er jo rigtig godt.

På den anden side, så er der også andre forbrydelser end terror, og mange af de mindre tegn på radikalisering af muslimer har landbetjenten jo feeling for, så hvis han ikke bare kan gå til PET men også et rejsehold med en mistanke, så har vi jo hele to instanser til at modgå terror.

Herudover har vi virkelig brug for en styrkelsen af bekæmpelsen af den stigende vold.

Her vil en enhed som går på tværs af kommunerne kunne være ikke bare en opklaringsenhed, men også en ressource for politiet i kommunerne som ofte bakser med komplekse opgaver som går på tværs af kommunerne.

Så, jeg synes, at det er en fremragende ide med et rejsehold. Der har vi været i verdensklasse før, mon ikke vi kan blive det igen.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.