Opskriften på kaos

i Topnyheder af

Den europæiske union er ved at falde fra hinanden. Nu hvor Storbritannien står udenfor, og ser ud til at klare sig en del bedre end de lande som er i EU, så er unionen pludselig ikke så spændende længere.

Yderligere presses unionen fra mange sider. Ikke mindst fra Trump og Putin, som begge er helt i afsky over den manglende sikkerhed for borgerne i EU.

Det er rent faktisk et humant perspektiv.

Nu vil jeg sådan set bare de europæiske lande det godt, men jeg synes ikke det går godt.

At sætte nogle ansigtsløse bureaukrater til at styre et helt kontinent efter fransk forbillede, det er måske ikke lige den smarteste ide.

Anyway, uanset hvordan man vender og drejer den, så er EU på vej på de politiske elefanters kirkegård.

Lad os forsøge at analysere lidt på det.

EU har indtil videre sat sig igennem med sin domstol. Denne metode er nu ved at være så irriterende for medlemslandende, at det skaber mere ballade end sammenhold. Det sidste eksempel har vi lige set i Spanien, hvor EU har støttet en seperatistleder fra Catalonien. Nu er det ikke for at diskutere den kamp som er i Spanien. Men man kan køligt konstatere, at Vox, altså den spanske version af EDL har fået en del vind i sejlene efter at dommerne har bakket Catalonien op.

Det er noget, som bare får folk til at flippe ud.

I Grækenland er det også helt horribelt. Den kommunistiske Syriza har fejlet med et brag, og det politiske lag raver rundt som en fordrukken vagabond. Det kommer der ikke noget godt ud af, det er opskriften på revolution. Grækerne finder sig ikke i det i længden, der kommer en revolutionshelt, som kaster EU på porten, sandsynligvis voldeligt. Sådan plejer det i hvert fald at være.

Så er der Brexit, som har inspireret mange lande til at vende sig imod EU. Ikke mindst Polen, som hellere vil være med USA, UK end EU. Det er, set fra et forsvarsmæssigt perspektiv nok også det smarteste. Tyskland kan bruge sin teknologi som handelsvåben overfor Rusland, mennem med det skred i demografi og den kontante vold som migrationen har fulgt med sig, så må man nok sige, at Tyskland er ved at miste glansen. Merkel er ikke ligefrem en superstjerne længere.

I Frankrig venter de gule veste i kulisserne med kniven, og Marine le Pen står sandsynligvis til at vinde ved næste valg.

Kombineret med et gigantisk diaspora fra Afrika i Frankrig, skabt af EU. Så kan man nemt se, at også Frankrig står på kanten af borgerkrig.

Det er interesserne. Der hvor det for alvor bliver skræmmende, er i handlingerne. Trump har på det sidste varmet sit venskab med Erdogan, altså Tyrkiets præsident. Den samme præsident som står bag et netværk af moskeer i Europa. Erdogan er ikke pr. defintion en fjende af Vesteuropa. Trods alt er Tyrkiet en del af NATO. Men, det undrer mig lidt, at ingen har undret sig over venskabet imellem Erdogan og Trump. Hvad ligger der i det? Der ligger det i det, at Trump og Erdogan deler en ting; en afsky og ringeagt overfor Vesteuropa. De er begge glade for Putin. Men det multikulturelle Vesteuropa betragter de som en syg gammel mand.

Erdogan truer helt åbenlyst Vesteuropa med bål og brand. Yderligere er Trump helt tavs om dette. Hvorfor? Fordi Trump bruger Erdogan som en løftestang i forhold til at forsøge at få Vesteuropæerne til at tage sikkerheden alvorligt.

Det han siger er; hvis i ikke snart ser at opruste og i det hele taget får styr på de menneskerettighedsforbrydelser som sker i Vesteuropa. Altså med andre ord opruster, så slipper han Erdogan løs.

Det er der, vi er.

Putin kan heller ikke holde ud at se på de forbrydelser som sker imod den vesteuropæiske befolkning.

Derfor er mit bedste råd; oprustning. Hvis ikke Danmark viser viljen til at få styr på sikkerheden, så ender det med, at enten øst eller vest går ind og beskytter befolkningen.

Sorry, men det er sådan landet ligger.

Vi står overfor et potentielt sammenbrud af EU, og så kommer der ballade.

God jul og G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.