Antisemitismen er på vej

i Topnyheder af

Der er en ekstremt farlig bølge af antisemitisme på vej i Vesteuropa og USA. Senest har Frankrig været vidne til horrible angreb og myrderier på jøder. Her i Danmark har vi lige været vidne til et chokerende udslag af antisemitisme. Det er godt nok kun symbolsk, men man skal ikke kigge langt i den jødiske historie, for at vide hvad det næste skridt er. Det er når mainstream accepterer de antisemitiske strømninger og laver politik på basis af dem.

Heldigvis har vi i Danmark en stærk og seriøs højrefløj der, helt ud til Stram Kurs, ikke accepterer jødehadet.

Problemet ligger reelt ved venstrefløjen og ved nogle muslimske kredse.

Det skal selvfølgelig lige siges, at det, heldigvis, stadig er et mindretal ved venstrefløjen som er udtalt antisemitiske, men det bobler på venstrefløjen.

Yderligere er der en stærk antisemitisme på vej i de kulturradikale miljøer.

Også her er det heldigvis et mindretal, og de er da til at tale med, hvis man bare går i dialog. Men trenden er helt evident.

Hvad gør vi ved det?

Det første skridt, efter min mening, er oplysning. Vi skal, som jøder, formå at italesætte problemerne, også på de sociale medier. Det er faktisk en af de væsentligste årsager til, at jeg er gået ind i YouTube, for at kunne give jøder en stemme der.

Igen, det handler om dialog, men hvis staten ikke formår at skabe ordentlige rammer for dialogen, så mister staten et væsentligt redskab i kampen for et åbent demokratisk samfund.

Jeg mener, at staten har sovet i timen mht. sociale medier, og intet modsvar har imod den radikalisering som sker så nemt på Youtube og Facebook.

Derfor er jeg også meget spændt på, hvilken reaktion offentligheden vil have til det interview jeg lige nu sidder og klipper med tidligere formand for Dansk Zionistforbund hr. Jonatan Møller Sousa. Her diskuterer vi tingene fordomsfrit.

Hvis du vil modgå antisemitisme i Danmark, så del dette interview. Hvis du selvfølgelig synes, at det opfylder formålet.

Vi oplever i stigende grad, at antisemitismen er på vej tilbage, og det er, efter min mening, vigtigt, at vi bekæmper den med oplysning.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.