Ære være Herbert Pundik

i Topnyheder af

Jeg er nu kommet i gang med min Tv station Tv Frihed, og har allerede høstet nogle interessante erfaringer.

Man siger, at journaliststanden er i dyb krise mht. troværdighed. Politikerne gider ikke at stille op til interview, og danskerne generelt tror ganske enkelt på journalistikken. Ja på højrefløjen mener man faktisk at journalisterne lyver. Det gamle slagord “Lugenpresse” slynges imod journalistikken. Et slagord der vel at mærke kommer fra de borgere i Østeuropa der gjorde op med Sovjetkommunismens kvælertag på det frie ord. Den manipulation pressen var skyldig i under Sovjet.

Jeg er selv uddannet journalist, og er faktisk rimelig enig. Jeg kan selv se, hvordan andre medier mæsker sig i skatteborgernes penge, og sviner med dem.

At lederen af DR har en løn som er tre gange så høj som statsministeren, det siger vist alt om andre medieres lemfældige omgang med skatteborgernes penge.

Det er bare ikke i orden.

Derfor har jeg forsøgt at starte med en “clean sheet”, det vil sige, jeg har sat moralen i højsædet. Forsøgt at sætte nogle rammer op omkring min tv station som er ægte moralske. Og ved i hvad; det virker.

Jeg gør for eksempel det, at jeg altid giver dem som kommer ind til interview en mulighed for at fjerne udtalelser, hvis de mener de fortryder en udtalelse. Jeg sørger altid for, at vi har en dagsorden, som jeg holder mig til osv.

Altså, jeg forsøger at skabe nogle trygge rammer omkring dem jeg har i studiet. Det er ikke fordi jeg ikke spørger kritisk til dem, det gør jeg. Men jeg sætter nogle rammer som gør at de kan forberede sig.

Yderligere gør jeg det, at jeg tager folk ind fra højre til venstre.

Jeg kunne sagtens udelukke venstrefløjen. Men der gør jeg det altså til en dyd, at inviterer venstrefløjen også, og give dem en fair chance for at komme ud med deres budskab også.

Det er de faktisk også rigtig glade for.

Med andre ord, jeg tager Public service alvorligt, forsøger at tjene den offentlige samtale.

Jeg er helt bevidst omkring mine egne politiske prioriteringer, og forsøger at komme ud over dem, ved at være åben overfor politiske mennesker med noget på hjertet.

Nej, jeg er måske ikke lige til alle de ting som sker på venstrefløjen, men de skal have en mulighed for at komme til orde. Så må jeg strække mig, og give dem plads.

Og ved i hvad? Alle er glade.

Jeg hører ingen kritik overhovedet.

Jeg havde ellers forestillet mig, at venstrefløjen var kommet væltende og havde forsøgt at banke mig ned. Men nej, tværtimod anerkender de, at jeg giver dem space.

Jeg havde forestillet mig, at den yderste højrefløj havde kritiseret mig helt vildt, men nej, også de anerkender den åbenhed og vilje til dialog som jeg insisterer på.

Det er Public service i min bog. Tjenesten består i, at sætte sine egne fordomme til side, og give alle politiske perspektiver plads.

Det er ægte, demokratisk indstilling.

Sådan så Herbert Pundik på det, sådan forsøger jeg, at videreføre hans ambition om, at give alle plads.

Så sådan forsøger jeg at ære Pundiks minde.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.