Sol og vind

i Topnyheder af

Danmarks Radio er, igen, igen i uvejr. Det sidste de nu har lavet, er at sparke DF over skinnebenet. Igen, igen.

Det har de så gjort ved at give en engelsk prismodtager en rimelig stedmoderlig behandling. Ja, jeg ved godt, at T.R. den unævnelige, ikke er en poleret type. Jeg har faktisk mødt ham engang, og har fulgt ham rimelig tæt, da jeg er meget inde over engelsk politik også.

Men, pointen er ikke, at DR forsøger at sable T.R. ned, for det gjorde de. Det gjorde de. Pointen er, at de samtidig sparkede DF godt og grundigt over skinnebenet.

Mage til politisk ufølsomhed skal man alligevel lede længe efter, og så lige op til medieforhandlinger, hvor DR står til massive nedskæringer.

Det virker som om DR har en form for perverst dødsønske.

De gør alt hvad de kan for at give politikerne motiver for at beskære dem yderligere.

Radio 24/7 er lige afgået ved døden, idet de også var max politisk tonedøve. Man kan ikke være en konservativ radiokanal og så lade en tidligere folketingskandidat sidde og svine Konservative Folkeparti til. Så mister man altså opbakning.

Det samme gælder DR. Hvis man sviner en prismodtager som lige har været til et fornemt arrangement ved DF til. Altså en central samarbejdspartner for fr. Mette Frederiksen. Så bliver man upopulær.

Det er simpel matematik.

Offentlige medier er ikke uafhængige for at kunne sværte folk til. De er uafhængige for at kunne afsløre korruption. Er der noget korruptionsafslørende ved at forsøge at dukke T.R.?

Nej, man glemte måske også lige af fortælle, at manden har siddet i isolationsfængsel i mange, mange måneder. Han har siddet i en fængselscelle, hvor muslimske fanger smed lort ind igennem hans cellevindue hver dag. Han er bevist blevet placeret i fængsler med de mest radikaliserede muslimer, for at likvidere manden. Det er den engelske stat som har forsøgt at svindle ham, slå ham ihjel og hvad der er værre.

Den historie fik vi ikke med, er det god journalistik?

Lad mig nu prøve at oversætte de krav jeg stiller til DR, og som nu ligger til grund for medieforhandlingerne.

Sol og vind skal fordeles lige.

Der er nogle rablende anarkister i vores samfund. Der er højrefløjsaktivister. Der er islamister. Der er Socialdemokrater. Der er jøder.

Alle de mennesker har fortjent en tjenende stemme. En stemme som giver dem plads.

Det er det jeg gør på min tv station. Så det kan DR også, det er bare at komme gang.

Det er opgaven, det er det Public service handler om.

Hvor svært er det lige at fatte.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.