Blackstone forliget

i Topnyheder af

Det er en massiv bevægelse, som er sket i folketinget i forbindelse med vedtagelsen af loven imod Blackstone.

Det er en del af et politisk spil, som, langt hen af vejen, er gået hen over hovedet på befolkningen, men som kommer til at betyde en grundlæggende forandring for dansk politik.

Lad mig prøve at ridse situationen op.

Venstre har under hr. Elleman Jensen forsøgt at køre Venstre og dermed også resten af den borgerlige blok imod venstre i værdipolitik, EU politik og migrationspolitik.

Det har ikke været nogen større succes vælgermæssigt, da Venstre nu for alvor er begyndt at bløde midtervælgere til Konservative.

Det er ikke for at vælge side, det er bare for at definere hvad der egentlig sker for tiden.

Forhandlingen om Blackstone forliget var svendestykket i denne proces. Som jeg forstår processen her udefra Folketinget, så er der sket det, at Radikale Venstre og Venstre plus resten af de borgerlige har forsøgt at underløbe Socialdemokratiet, og stoppe forliget om Blackstone.

Det har været en måde at forsøge at svejse det borgerlige sammenhold sammen om et emne som de fleste er nogenlunde enige i, og en udstrakt hånd til RV, som så kan vise styrke ved at kunne forhandle til begge sider.

Var manøvren lykkes, havde RV formået at cementere en “midterstiling” i dansk politik og dermed blive kongemager igen.

Det er i lyset af denne magtkalkule, at DFs støtte til regeringens lovforslag skal ses. DF har i mange år FORSØGT at overtage RVs midterposition i midten af dansk politik, og hermed den massive magt som følger med.

Det er lykkes med denne manøvre. DF viser her, at de er enige med regeringen i denne sag, og er parate til at forlade støtten til den Venstreledede opposition.

Hermed BLIVER DF den midterspiller de hele tiden har villet være. Der er rigtig mange som har skældt DF ud for at sælge ud af arvesølvet og forlade politiske positioner osv. Faktum er bare, at det kan være at de ser godt ud at være protestparti. Man får masser af opmærksomhed på det, men det giver sjældent særlig meget indflydelse.

Forstå mig ret, jeg respekterer virkelig de demokratiske vagthunde vi har i Folketinget, jeg synes faktisk at de gør det mere end fremragende.

Men lovgivningsarbejdet skabes ikke at protestpartierne, men af magtpartierne i midten af folketinget.

INDFLYDELSEN skabes af de alliancer som sker på midten af dansk politik.

Rent praktisk viser DF her med denne manøvre, at de sidder derinde på midten og styrer hvem der skal være statsminister og i hvilken retning strømpilene skal gå rent politisk.

Det bliver nu i en DF retning. Det vil sige mindre migration, mindre EU, flere penge til forsvar og hjemmeværn, en større og mere velpolstret velfærdsstat osv.

Den reelle midterpolitiske position som giver den magt der nu er i Folketinget.

Det betyder ikke, at Danmark er reddet med det, men det betyder, at vi måske kan undgå svenske tilstande, det vil sige et totalt kollaps af staten og blod og lidelse over hele linjen.

På den måde er Mette Frederiksen faktisk en bedre statsminister end Lars Løkke. Lars Løkke ville ikke reelt tage de stærke opgør med de internationale konventioner som Mette Frederiksen vil. Hun er en mere moderne politiker på den måde.

Det viser meningsmålingerne også sit klare udtryk for.

Elleman er på vej ned, Frederiksen er på vej op.

G-d og g-derne bevare Danmark, for det bliver desværre ikke Elleman.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.