Journalistikkens krise

i Topnyheder af

Journalistik ligger som en af de mindst respekterede fag under brugtvognsforhandlere om på linje med politikere.

Det er et rimelig stort problem for dansk journalistik og for samfundet som sådan. Når samfundets “vagthunde” er så ringe respekterede, så har samfundet et problem. For hvorfor har journalistikken så ringe en respekt?

Jeg mener, sammenligner vi med for 50 eller 70 år siden, hvor journalisterne var datidens Tin Tin´er og helte, så er det noget af en moralsk deroute.

Nu er jeg selv journalist, uddannet på RUC og havde min praktiskplads på Månedsbladet PRESS, så jeg mener, at jeg har en ret til at have en kvalificeret holdning til det.

Årsagen er efter min mening knivskarp klar; vi lever ikke op til de journalistiske dyder. Vores faglighed er for lav, og resultatet er dårlig journalistik.

Idealerne, som kommer af den franske revolution er oplysning og kritik af den eksisterende magt.

Det formår vi ganske enkelt ikke at gøre ordentligt.

Et godt eksempel er kritikerne af Islam. Det er helt åbenlyst, at islam forsøger sig med at knægte ytringsfriheden, og etablere en magt som undertvinger andres holdninger.

Det kan godt være, at de reelt har positive intentioner, og mener at det nu engang er bedst for os at være muslimer. Så det er for vores egen skyld, at de forsøger at proppe os i burka, men det kan ikke diskuteres, at de med vold forsøger at bestemme over meningsdannelsen.

Mohammedkrisen er en ret åbenlys reminder på det.

Hvad er journalistikkens rolle her? Ideelt set burde vi allesammen have stået vagt i gevær (journalistisk) omkring JP i de svære tider. Fordi JP helt åbenlyst forsvarer de journalistiske dyder. Men her er en anden mærkelig form for journalistik så på vej frem. Den “kælne” journalistik, den journalistik som mener, at vi allesammen skal tage hensyn til den “store broder” islam, og undskylde. Ja, vi skal undskylde for os selv, for naboen, for imperialismen, for den hvide mand, for de voldtægter vi aldrig har lavet. Vi skal bare undskylde alt.

Men er det reel journalistik?

Svaret blæser i vinden, men i min bog er journalistik det det altid har været; den kritiske indstilling til magt.

Det er det jeg forsøger at udøve her på min blog, og det burde resten af den journalistiske verden se at vænne sig til igen. For det ER fagligheden.

Alt andet er bare ævl og manglende reel faglighed.

G-d og g-derne bevare Danmark, for det bliver ikke journalistikken som tingene står.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.