Den skønne udkantsdanmark

i Topnyheder af

Vi er nu i gang med at diskutere kommuner, og jeg er på vej ud til Læsø som jeg skal dække med Tv Frihed.

Jeg har tænkt en del over den sidste kommunalreform, og konsekvenserne for det man kalder “Udkantsdanmark”. Jeg synes det lyder ret ubehageligt og forkert.

For hvad er det her “Udkantsdanmark”, det Danmark som lever på de små øer, i de små landsby samfund og langt væk fra storbyen.

Jeg har det rimelig tæt inde på kroppen, som en del af mit arbejde med Tv Frihed. Vi dækker hele Nordjylland, og som en del af vores opgave skal vi selvfølgelig hele vejen ud til de samfund hvor andre medier ikke når ud.

Den kommunal reform som Lars Løkke lavede under Anders Fogh har de typiske Løkke fingeraftryk; dårlig tænkt, uden empati for de små, og er faktisk utrolig skadelig for mange Venstrekommuner.

Den centralisering som stod højest på dagsordnen for Løkke har slet ikke ført til besparelser, men til flere DJØFere i de store byer.

Den nærhed man er vant til i de små samfund er afløst af manglende infrastruktur i landsbyerne. Der er ikke længere skoler, læger og banker i de små byer, de er blevet “centraliseret”.

De lyder måske lidt afdanket “romantisk”, at ville se den lille landsby. Men konsekvenserne af, at man har fjernet ressourcerne fra de små byer betyder affolkning af de små byer.

Nu er det ikke fordi vi allesammen skal bo i en lille by, men der er altså masser af arbejdspladser, liv og traditioner derude i “Udkantsdanmark”. Det er et stykke historie som sjældent kommer på forsiden af avisen, men altså har sin eksistensberettigelse.

Det skjulte Danmark, mediemæssigt, er et stykke Danmark der ofte er fyldt med historie, magi, smukke turist områder, natur, og menneskelighed.

Husk lige det.

Demokratiseringen og den bevægelse tilbage imod en sundere og mindre storbyfokuseret Danmark som er startet med politireformen, skal fortsætte så vi LYTTER til de små samfund rundt omkring.

Det er de skjulte Danmark, som ikke lige er Vesterbro smart, men det er ikke desto mindre ligeså smukt, unikt og fantastisk som Vesterbro.

Vi skal finde den balance imellem land og by som røg sig en tur med Løkkes kommunalreform. Det gør vi bedst ved at LYTTE.

G-d og g-derne bevare også det traditionelle Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.