Skal man tilgive Islamisk stat krigere?

i Topnyheder af

Hvad vil det egentlig sige at være humanist? Jeg går selv og filosoferer en del over det i disse dage, i min læsning af Voltaire, den franske oplysningsfilosof.

Voltaire var en klassisk neoplatoniker i nogenlunde samme støbning som Kierkegaard. Forstået på den måde, at han, ligesom undertegnede i øvrigt, tog den handske op, som Platon har kastet; den sokratiske handske.

Altså den opgave som sokratikeren har i samfundet; kritik, sandhedssøgning, og forsvar for staten, eller rettere for den republik som Aristoteles og Platon sammen har formuleret som ide.

Det er, set i et platonisk lys, humanisme.

Det er vel ikke så ringe endda, sådan rent teoretisk.

Op imod denne indstiling har vi islam. Her har flere, ingen nævnt ingen glemt, indtaget den holdning, at vi skal være tilgivende overfor islamisk stat krigere. Den mare har faktisk redet det meste af folketinget og store dele af vores sikkerhedsapparat.

Tilgivelse, er det humanisme?

Ja, hvis man tilgiver folk som har angret. Har Islamisk stat krigere angret? Ikke noget jeg har hørt tale om.

Med andre ord, så tilgiver vi uden at sikre os, at de handlinger som IS forbryderne har gjort ikke vil gentage sig.

Jeg mener, hvis man står overfor Abraham, som mener at det er helt ok, at slå sin søn ihjel, og man så tilgiver ham for at mene det, og han derefter slår sin søn ihjel, har man så foretaget en logisk og fornuftig beslutning?

Nej, for summen af ens indstiling skaber MERE vold.

Det er præcis det der er problemet med alle de humanister som beskytter voldsmænd, og dem er der ved g-d en del af i dansk politik, summen af deres pasifistiske holdning er MERE vold.

Havde brittterne forsvaret Polen, da Hitler var på vej ind i landet, så havde polakkerne ikke skulle lide så meget. Men man “tilgav” Hitler, fordi?

Det samme gælder islamister, som så mange folketingspolitikere mener skal tilgives. Problemet med at tilgive dem er, at det forøger volden i landet og verden.

Indimellem bliver man nødt til at bekæmpe den stærkes magt, for at beskytte den svage.

Husk lige det, såkaldet humanister. Humanisme er ikke en simpel logik, det er en intelligent, oplyst, gennemdiskuteret konklusion baseret på fornuft.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.