Vil regeringen noget med miljø?

i Topnyheder af

Jeg har lige været på Læsø, en del af “Udkantsdanmark”. Jeg forstår simpelthen ikke de her nedsættende betegnelser. Det danske øhav er fredet i klasse a, og en af de smukkeste steder på hele denne g-ds grønne jord. Så hvorfor det nedsættende?

Anyway, jeg fik snakket udlignings reform med den tidligere Venstre-borgmester Tobias, og her er en vinkel på den diskussion som ikke har været oppe og vende endnu, men som BURDE være central for leveringen på venstrefløjens politiske program.

Lad os sige det som det er. Venstrefløjen har slået sig på på klima, men indtil videre har man ikke leveret på det politiske punkt.

Hvordan gør man det? Ja, det siger sig selv, at det koster penge der hvor vi har dansk natur.

Hvor er det? Ja, da en ø som Læsø er et af de områder i Danmark hvor vi har mest natur, og det oven i købet i verdensklasse. Så skal investeringen selvfølgelig ske der.

Det har Københavner pressen overhovedet ikke blik for, fordi der er ret langt fra København til Læsø.

Men det er jo realiteten. Hvis man vil bevare den natur vi har, og her har Læsø jo været i front, hvilket så betyder at der kommer mange turister, ud over at man passer på naturen, så koster det jo.

Jeg hører Tobias, og han sidder og snakker om 20 millioner kroner. 20 millioner kroner, det er det de mangler i budgettet for at få det til at løbe rundt. Det er jo peanuts i det store regnskab.

Han siger også, at hvis Læsø ikke får de penge, så går det ud over servicen. Og måske så også den indsats man har gjort for dansk natur.

Med andre ord, hvis man er reelt mht. at ville dansk natur, så skal man også investere i det.

Det tragiske er jo, at det er så få penge det drejer sig om.

Læsø er det sted i Danmark hvor vi har mest natur at passe på, og der mangler de 20 millioner kroner.

Jeg kunne forstå det, hvis de så var dårlige til at passe på naturen, men det er de ikke, tværtimod er de fantastisk dygtige til at passe på naturen, det vidner turismen om.

Så hermed er bolden givet videre til Christiansborg; vil i noget med al den snak om miljø, eller er det bare….. snak.

G-d og g-derne bevare Danmark.

1 Kommentar

  1. Jeg kan ikke være mere enig. Vi har haft Sommerhus på Læsø i 15 år og kommunen er bare blevet bedre og bedre til at passe på vores ø.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.