Kompromis i udligningsdebatten

i Topnyheder af

Nu er der ved at være tryk på forhandlingerne mht. udligning. Lad mig sige det som det er; hvis de enkelte partier bare hytter deres egne, i stedet for at se de IDEOLOGISKE snit også, så bliver det bare klientgørelse og egoisme.

Det handler ikke om, at skaffe kroner og ører til sine egne, det handler om at VILLE noget med sit politiske mandat.

Jeg har været meget optaget af miljø problematikken, og mener, at det er noget som vi skal gøre noget ved.

Det virker ikke lige som første prioritet ved de kommunale udligningsforhandlinger. Der virker det mere som om, at man hytter sine egne.

Det er også ok, men hvis det bliver ren klientisme, uden at skele til sine ideologiske prioriteringer, så bliver det altså bundkorrupt, for at sige det som det er.

Her kan miljødiskussionen måske skabe lidt balance i ligningen.

Venstre og andre partiet som kerer som om landet, altså der hvor miljøet jo er, kunne spille KONSTRUKTIVT ind med støtte til landkommunerne også.

Herude hvor egeskovene stadig står, der vil man gerne skabe bedre rammevilkår for miljøet, men det kan man ikke, hvis Brøndby og Køge snupper alle pengene.

Et solidt kompromis, som netop rækker imod både højre og venstre, kunne derfor være, at skubbe midler fra den fælles pulje ud imod de landkommuner som har en forsørgerpligt overfor naturen.

Det ville være en reel sejr for BÅDE Frederiksen såvel som Ellemann, idet de begge kunne score ind på de grundlæggende parametre; samarbejde over midten, og ideologi.

Det er sådan dansk politik skal være, vi skal kunne snakke sammen og finde nogle gode løsninger vi allesammen kan være tilfredse med. Her er ideen, at snakke miljø jo ikke så ringe endda, for at sige det på Nordjysk.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.