Muslimer og islamister

i Topnyheder af

Socialdemokratiet vil gerne gøre noget for at forhindre islam i danske moskeer. Det er jeg faktisk imod, tro det eller lad være.

Det er ok, i min bog, at gå imod den politiske del af islam og de inhumane dele af islam. Men den PERSONLIGE, private del af islam, som jo også er der, den er der efter min mening ingen grund til at forbyde.

Islam bygger på forskellige søjler, og der er alle mulige versioner af islam i verden. En af de førende versioner af islam er rent faktisk den shia muslimske version, hvor shia islam har en demokratisk/republikansk overbygning.

Det er ikke for at forsvare shia islam, men for at understrege, at vi lever i en verden med komplekse konstruktioner.

Saudiarabien snakker for eksempel om, at de vil ind i en oplysningsæra, det kan man ikke ligefrem beskylde Vesteuropa, som er hastigt på vej imod en mørk middelalder med censur af anderledestænkende.

For at løse problemet med terror og nogle dele af islams krig imod os, har jeg foreslået, at man deler islam op i en sekulær og politisk version. Henholdsvis islam og islamisme.

Det løser problemet med adskillelsen af stat og kirke, eller i dette tilfælde stat og moske. Det er klart, at vi i Danmark og andre sekulære stater ikke kan tillade alternative statsideologier at konkurrere med den demokratiske retsstat. Omvendt, så er det faktisk et relativt succesfuldt princip, at tillade religioner, så længe de holder sig fra statens grebet.

Nu vil S. så forbyde ALLE religioner som ikke er den evangelisk lutheranske (som jeg selvfølgelig har forsøgt at støtte), men det går altså ud over jøder og mindre kristne menigheder som ikke lige er en del af staten.

Det er præcis det jeg har forsøgt at undgå ved at dele islam op i islam og og islamisme.

Ved at gøre det, rammer vi kun dem, som reelt er til fare for den danske stat, og ikke med spredhagl.

Det er politisk håndværk, politisk håndværk er forudsætning for succes.

Så, jeg havde alligevel ikke forestillet mig, at jeg skulle forsvare nogle muslimer. Men det mener jeg altså, hvis man passer sit, er en seriøs og ansvarlig samfundsborger, og går op i den demokratiske retsstat og humanisme. Så er man altså ikke en fare for samfundet.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.