Realismen

i Topnyheder af

Corona virussen har virkelig ændret Danmark allerede, ikke så meget rent fysisk, for der er stadig få, som har virussen.

Men vores tankegang har fået sig en solid dosis realisme.

Når verden er nem og man ikke behøver at tage ansvar, så kan man bygge tankeluftkasteller.

Men når virkeligheden eller naturen i al sin grusomhed viser sig for os, så er vi tvunget til at forholde os til den.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde.

Vi har levet i vores velfærdsboble i mange år efterhånden. Vi har vænnet os til, at moder stat tager og redder os, hvis uheldet er ude. Vi har ikke skullet bekymre os om sygdom, børnepasning eller arbejdsløshed. Staten har været der, og været et sikkerhedsnet.

Med Coronavirusen er alting vendt på hovedet. Staten kan ikke redde os. Jo, den kan sætte nogle rammer, men det er op til os selv at være ansvarlige i forhold til at følge de retningslinjer staten sætter. Pludselig har vi fået ansvaret tilbage.

Det er ligesom når man sejler i en storm. Der er der ikke plads til, at vi flipper ud og maler masten lyserød og kalde det for en LGBT mast (al respekt for bøsser), for så går båden under.

Det er det samme med Coronavirussen, der er ikke plads til, at Enhedslisten og RV mener, at asylansøgere skal fritages forbuddet imod at komme ind landet. For så går båden ned med mand og mus.

Det er realismen.

Den realisme vil hænge ved os efter at virussen er ovre. Vi vil se mere realistisk på de udfordringer vi står overfor, og handle derefter.

For eksempel er det et rimelig stort problem, at der indenfor religiøse muslimske miljøer er en ide om, at Coronavirussen er G-ds straf imod vantro.

Det er lidt ligesom hvis en Somalisk pirat pludselig stod på dækket og viftede om sig med en Kalashnikof.

Vi bliver nødt til at forholde os til virkeligheden.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.