Økonomi og fælleskab

i Ikke kategoriseret af

Socialisterne har nu en unik chance for at skabe håb for danskerne, men det kan kun lykkes, hvis de/vi forholder sig til to begreber; 1. Fælleskab. 2. Økonomi.

Lad os starte med fælleskabet, for hvad er egentlig fællesskabet for socialisterne. Er det det “fællesskab” man har dyrket med radikale islamister? Altså et fællesskab med åndeligt søgende og udøvende personer med en hang til hugge hovederne af de mennesker der ikke tror på G-d?

Det kan være, at mange socialister betragter dette fællesskab som et reelt fællesskab, men erfaringerne er klare. Det er en dødsdom over socialismen.

Det er selvmord ikke at erkende dette.

Spørgsmålet er så; er det fællesskabet med arbejderen der er det reelle?

Her er forholdet til økonomien selvfølgelig meget væsentlig og afgørende. Hvis der ikke er arbejdspladser til arbejderne, altså til Arne, så er dette fællesskab ikke eksisterende.

Hvis man gerne vil fælleskabet med arbejderen, så skal man sørge for, at de arbejdspladser som skaber nogle gode muligheder for arbejderne eksisterer.

Her er forholdet til arbejdsgiveren alfa og omega. Det dur ikke, at man bliver uvenner med arbejdsgiveren, for så flytter han bare sine arbejdspladser til udlandet.

Derfor er det en god ide at hjælpe arbejdsgiveren nu hvor arbejdsgiveren er så presset. Ligesom alle mulige andre grupper i samfundet er arbejdsgiveren mennesker, som fortjener hjælp og solidaritet.

Hjælp arbejdsgiveren nu, og man hjælper også arbejderen. Jeg har altid været en stærk fortaler for den familieejede virksomhed, fordi de tit er meget loyale overfor det fælleskab vi har her i Danmark. De hjælper deres arbejdere, når tingene kradser.

Yderligere er sunde familier en vigtig forudsætning for et sundt samfund.

Det leder os til at forholde os til den egentlige mening med begrebet “økonomi”. Hvad betyder økonomi egentlig? På græsk betyder det “husholdning”. Det vil sige, det er et budget der, ligesom en husholdningsbudget, skal balancere.

De bedste økonomer er forsåvidt, husmoderen, som passer på pengene, sørger for at sætte lidt til side så man har lidt at stå imod med, og sørger for ikke at komme i gæld.

Lige nu brænder vi opsparingen af. Det er også det rigtige at gøre. Det er derfor vi har en opsparing. Men opsparingen skal altså bygges op igen på den anden side af krisen, og det er utrolig farligt at blive for afhængig af banken.

Så vi skal være påpasselige med pengene.

Alt det leder os igen hen til diskussionen af fælleskabet.

For ideen med kommunismen er, at vi samler os i et fælleskab.

Her er samfundet meget præget af frankurter kulturmarxismen, som tror på en regnbuenation, altså et fælleskab med minoriteter af forskellig slags.

Dette samfund er urealistisk, ja det har den direkte modsatte effekt end hvad meningen var med kommunismen, altså et fælleskab. For det skaber det modsatte, nemlig kaos og manglende fælleskab.

Hvis man ikke har fanget den endnu, så er man ganske enkelt forbenet dogmatiker.

Hvilket fællesskab skal vi så sætte i stedet?

Her har mit svar været lidt usædvanligt. Det kommer sig af min erkendelse af Folkehøjskolen. Det gik op for mig, på et tidspunkt, at Folkehøjskolen bygger på de samme principper som Marxismen, med den væsentlige forskel, at det rent faktisk virker fremfor det meste kommunisme.

Grundtvig er inspireret af Cambridge og Oxford, som er replika af den spartanske communitare.

Ligesom Karl Marx.

Vi har altså i Danmark en hel unik forståelse af den spartanske messe, som hedder Folkehøjskole.

Det er noget vi skal videreudvikle og bruge.

I stedet for at køre Frankfurterskole kulturmarxisme, skal vi køre Grundtvigiansk Folkehøjskole.

Mødes i fælleskøkkenet, som et Dansk folk.

Det virker, så hvorfor ikke bruge det?

Så, det er retningen fr. Mette Frederiksen, ellers slukker håbet hurtigt igen.

Vi skal passe på det danske folk, og vise venlighed overfor dem som bebor de danskes øer.

Så har socialismen en chance, ellers er den færdig som politisk/filosofisk bevægelse.

G-d og Grundtvig bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.