Folket bestemmer

i Ikke kategoriseret af

Hvad i alverden er der gået galt i hele processen med styringen af Covid 19 infuenzaen?

Lige nu skyder politikerne på lægerne, og lægerne dukker hovedet.

Mit svar på problemet er; uigennemsigtig beslutningsproces.

Vi har et demokrati, og det er sådan, at i et demokrati, så er den offentlige debat den højeste myndighed. Det er ikke dommerne, det er ikke embedsmændene. Det er, ideelt set, den viden og erkendelse som borgerne i samfundet når frem til.

I denne situation ser vi hvor galt det kan gå, når embedsmændene og politikerne ikke lytter til den offentlige debat, men kører deres eget ræs.

Nu er det ikke fordi de ikke har lyttet, det har de faktisk. Men HVER ENESTE gang, politikerne og lægerne har kørt deres eget spil, så er det gået galt.

Her er et par eksempler; politikerne ville ikke sende oplukningsplanen til debat. Det gav en meget usikker proces. Havde man lagt ideerne ud i plenum, og givet danskerne og de forskellige meningsdannere et par dage eller tre til at melde ind, kunne planen være langt bedre implementeret.

Det samme er det med lægernes ide om masse immunitet. Den ide blev, at gode grunde (læs; unødigt tab af menneskeliv, og det fornuftige i at bruge andre metoder) afvist af offentligheden.

Danskerne ville hellere ofre deres økonomi end at slå deres gamle mor ihjel.

I sådan en situation, er det altså MEGET vigtigt, at lægerne, på trods af deres faglighed har evnen til at lytte til offentligheden.

Det er ikke altid at offentligheden har ret, men i etiske spørgsmål, som valg af immunitetstrategi overfor test og vaccine strategi, så har offentligheden altså RET til at melde ind. Det er borgernes liv, ikke?

Således kan plenum diskussion være dødirriterende og tidskrævende, men det samler borgernes intelligens op, og skaber en dybere erkendelse af problemstillinger.

Vi er offentlige tjenere af borgerne, vi er ikke herskere.

Det er det der ligger i vores grundhverv, at vi TJENER offentligheden ikke styrer den.

Glemmer vi det, så går det galt.

Der er altså en årsag til, at vi har to ører på hovedet, det er fordi det altså ikke koster noget at lytte til folk rundt omkring os.

Den rationelle debat virker i så oplyst et land som Danmark, og det skal vi være glade for, fremfor at være irriteret over det.

Folkets samlede intelligens vil altid slå den stærkeste fagmand, det skal vi altså lige huske på i denne diskussion af embedsværket op imod folket.

Folket bestemmer, husk lige det.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.