Corona

i Topnyheder af

Der raser frem og tilbage i diskussionen af Corona virussen, hvad skal vi gøre, og hvordan skal vi behandle?

En af de væsentlige diskussioner som er på vej frem nu, er forholdet imellem behandling med malaria- og gigtmedicinen Plaquenil (hydroxychlorokin), en medicin som i forvejen bruges af mindst 2000 danskere hver dag mod visse gigtsygdomme, eller lægemidlet Remdisivir. I følge kinesiske undersøgelser har Remdisivir vist en lille effekt ved at forkorte sygdommen fra 15 til 11 dage i et enkelt studie af god kvalitet, mens andre nye studier af lige så god kvalitet ikke viser nogen positiv effekt af Remdesivir.

Der er sået tvivl om hydroxychlorokin virker mod Covid19 (Corona), nogle mener at hydroxychlorokin vil virke for kraftigt og ligefrem er farlig.

Fakta er at i mange artikler af videnskabelig kvalitet gør hydroxyklorokin forskellen på om den syge oplever let eller svær sygdom og i sidste ende overlevelse eller død.

Hvad er op og ned i denne diskussion, som endnu ikke er kommet reelt til Danmark, men har skabt furore ude i Verden…ikke mindst i USA.

For det første, denne diskussion er for vigtig, til at der går politik i den som i USA, men hydroxyklorokin tidligt i forløbet kombineret med notens smitteopsporing kan være metoden der simpelthen kan stoppe krisen og ikke mindst redde mange menneskeliv, i hvert fald hvis man skal lytte til de studier som kineserne, Australierne, Spanierne nogle amerikanske læger og især den franske professor Didier Raoult har lavet på Universitetsklinikken i Marseilles, der er Europas kendteste center for infektionssygdomme.

Hvilke konklusioner kan vi drage af de ikke peerreviewed (undersøgt af kolleger) studier vi kender i dag.

Man kan grundlæggende se en stærk forbedring for de patienter som tager medikamentet TIDLIGT i sygdomsforløbet.
Medikamentet kan muligvis bruges præventivt (ligesom imod malaria) og forøge immunforsvarets evne til at modgå sygdommen, hvilket man gør i Indien.
Det kan kombineres med antibiotika og opnå tilsyneladende ekstra fordele (kilder: IHU, dr Vladimir Zevlenko,

Kan vi så stole på disse præliminære studier?

Ja, men som altid med forbehold. De studier som er lavet so far, er lavet i Wuhan +10 andre hospitaler i Kina,(og i Frankrig, Australien,Spanien, USA.) men kineserne er berygtede for at have et ringe forhold til sandheden.
Yderligere er de undersøgelser som er lavet ikke checket af nogen udefrakommende forskere (peer reviewed).

Er der en mulighed for at skabe en forbedring for ikke mindst ældre og plejehjemspatienters chance for at overleve? Ja, helt klart. Selv medikamenter som ikke er bevist 100% i deres evne til at bekæmpe sygdommen er de værd at bruge. Der er en solid chance for, at det virker.

Problemet er at hydroxyklorokin i Danmark kun må bruges i forsøg og så som en sidste udvej, hvilket betyder at det doseres alt for sent. En amerikansk læge og plejehjemsleder tog sagen i egen hånd da hans plejehjem blev ramt af Covid 19. Han doserede simpelthen hydroxyklorokin, zink, og azithromycin til alle 33 personaler samt de 38 beboere der var smittet. Alle kom sig af sygdommen og ingen kom på hospital endsige i respirator.

Til dette skal lægges, at hydroxyklorokin er et medikament som er testet gennem mange år, og vi derfor kender til bivirkningerne af. (Der er næsten ingen bivirkninger)

Hvad betyder det politisk?

Det betyder, at en process skal sættes i gang, hvor vi laver forsøg med medicinen, og vi allerede nu begynder at distribuere medicinen til alle plejehjem.

Jeg mener, hvis det virker, kan vi så tillade os at lade være?

Vi behøver ikke, som i USA at gøre et stor ståhej ud af det, men bare sætte processen i gang stille og roligt. Hvis der går politik i det, så kan det ødelægge processen.

Men, det er altså et must, at se at komme i gang med at distribuere klorokin til de danske plejehjem.

Hånd i hånd med testprocessen, så burde vi være ude af krisen i løbet af et par måneder, hvis vi bare er på bolden.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.