Den første satirikers kommentar til cancel kulturen

i Topnyheder af

I al den her snak om cancel culture og Black Lives Matters forsøg på at censurere den offentlige debat til deres fordel (ja det er så komplet latterligt hvilke ting de censurerer, Eskimo, neger, osv), men det er ikke desto mindre forsøg på at censurere, således at deres sandhed bliver den eneste.

Lad os prøve at kigge lidt på censurens anatomi.

Jeg er lige faldet over den forfatter man kalder den “første satiriker”. Ligesom den første historiker er en græker ved navn Herodot, så har satiren faktisk også en intellektuel “founding father”. Han hedder Lucian, og var forfatter i det romerske rige, for ca. 2 tusinde år siden.

Han formulerer sin filosofi i diskussionen af sladder.

I hans optik, er sladder den værste form for handling et menneske kan foretage sig. Det er gennemført korrupt.

Tag for eksempel de venstreorienteredes behandling af USA under KGBs styre (de var mestre i sladder), der forsøgte man at underminere de amerikanske helte. (Does that ring a bell?) Man kørte på store personligheder som Ronald Reagan og idoliserede andre personligheder, uanset om disse personligheder havde fortjent det. Che Gu Vera for eksempel. Ikke en særlig stor helt, men i KGBs objektiv blev han.

Værst gik det ud over den katolske pave Pius XII, som havde stået op imod ikke bare nazismen, men også kommunismen.

Disse stærkt underminerende og ondskabsfulde metoder med at angribe et lands helte med negative historier beskrives så indgående af Lucian, den første satiriker.

Han er faktisk mere kompetent til at forstå sladderen og undermineringen af en ellers god person en selv KGB, og de var gode.

Han siger, at man skal finde, eller rettere, han beskriver hvordan den sladrende finder en modparts svage punkt, og forstørrer det.

Kigger vi på cancelkulturen. Så er det præcis det de gør overfor vesten. Der er faktisk noget negativt over de slavehandlinger som vesten gjorde, og der er racisme i vesten.

Men Lucians pointe er ikke, at den sladrende egentlig vil skabe retfærdighed, de bruger bare en mindre uretfærdighed til at ødelægge et menneskes ry.

På den måde bliver sladderen et våben imod en ellers ledende og god person.

Mht. Cancelkultur, så kan det undre en hvorfor den der sladrer gerne vil lukke ned for dialogen. Hvordan kan det være, at venstrefløjen er så optaget af, at man ikke må snakke om problemet.

Her er Lucians svar meget enkelt, og helt rigtigt efter min mening.

Som han siger, hvis du ikke har noget at skjule, hvorfor skulle du så være interesseret i, at man ikke må snakke om det?

Det er kun dem som har noget at skjule, som er interesseret i censur og at forhindre folk i at sige noget.

Hvad kunne det være, som cancel kulturen har at skjule?

Ja, det er selvfølgelig, at det største problem i dag ikke er de hvide gamle mennesker, som, generelt, er ordentlige lovlydige borgere, men de sorte selv, som brænder biler af, sætter folk op i sorte og hvide i deres demonstrationer, og voldtager unge hvide piger.

Det er ligesom bottomline, og det er derfor, at oplysningen, og muligheden for at diskutere problemet er så vigtigt for samfundet generelt, og så vigtigt at få lukket ned for Black Lives Matter.

Som Lucian siger, og der må jeg sige, at jeg er fuldstændig enig; oplysningen og sandheden er det bedste våben imod de sladrende.

Så derfor; lad Danmark være overstrålet med det smukkeste, mest ægte og varige lys, også kaldet oplysningen.

Hermed min klare støtte til opgøret med cancelkulturen hvor den er vundet frem på universiteter, kulturområdet men nu heldigvis ikke længere indenfor medierne.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.