Omskæring

i Topnyheder af

Jeg har ikke rigtig forholdt mig til diskussionen ang. omskærelse endnu. Ikke fordi jeg ikke vil, men primært fordi jeg har haft travlt med at forsøge at få fiskernes kamp for deres frihed på dagsordnen. (Jeg er selv jøde).

Men her er mit take på diskussionen.

Først og fremmest er det meget væsentligt at skelne imellem det reelle motiv til modstanden imod omskæringen og det motiv folk påstår de har.

Jeg mener, hvorfor er mange danskere pludselig imod omskæring, det har foregået i Danmark siden de første jøder kom til Danmark, og det er meget lang tid siden.

Dengang vi havde jødefejderne for omkring to hundrede år siden, der handlede det ikke om at jøder gjorde noget forkert ang. omskæring, på det tidspunkt var der alle mulige andre beskyldninger.

Efter at min tip, tipoldefar lavede en aftale med Kongen, og der kom ro på de konflikter der var imellem jøder og danskere (der var blandt andet nogle jøder som havde stjålet guldhornene), så stoppede beskyldningerne. Det var fordi Mendel Levin Nathanson skabte nogle etiske rammer omkring forholdet imellem danskere og jøder som alle kunne være tilfredse med, der kom med andre ord fred.

Den ufred er så blusset op igen.

Ligesom sidste gang med jødefejderne er det imidlertid min påstand at nede under diskussionen ang. omskæring er her anden diskussion som danskerne ikke vil sige åbent, men som de er langt mere sure over, end danskerne reelt er med omskæringen. Det er min klare påstand, at det reelle motiv bag kritikken slet ikke handler om omskæring, men om de konflikter danskerne har med muslimer. Vi jøder er så bare blevet fanget i krydsilden imellem danskere og muslimer.

Kan man sige, at muslimer er ofre her? Jeg mener, ligesom jøder jo reelt opførte sig forkert ved for eksempel at stjæle guldhornene, så kan man ikke ligefrem sige, at muslimer i Danmark opfører sig eksemplarisk. Bare tag angrebet på Vilks komiteen og derefter angrebet på den jødiske synagoge. Det angreb var begået af en muslim.

I mange områder rundt omkring i Danmark har vi reelt en miniborgerkrig kørende.

Det sidste forslag imod voldtæger fra venstrefløjen er også en del af denne konflikt.

Så, der ligger altså en konflikt nedenunder den åbenlyse konflikt imellem jøder/muslimer og resten af det danske samfund ang. omskæring.

For at løse en konflikt, bliver man nødt til at være ærlig om konflikten. Jeg mener, hvis vi nu forestiller os, at det danske folketing besluttede sig for at forbyde omskæring, uanset den diskussion der er omkring den smerte små børn får ved omskæringen, så vil det reelle resultat være en optrapning af konflikterne imellem muslimske migranter, jøder og resten af det danske samfund.

En konflikt som politiet og andre myndigheder skal opretholde og udføre.

Er det virkelig det vi vil?

Altså optrappe en konflikt med symbolpolitik og værdi signalering?

Min holdning har altid været, at i en konflikt skal der samtidig ligge en mulig løsning.

Jeg foreslog, at vi sætter skellet imellem det danske samfund og islam hvor staten kommer i konflikt med islam.

Det synes jeg er fair, og giver de muslimer som ikke vil deltage i islamismens kamp en mulighed for at leve i fred med resten af samfundet.

Man kan altså som individ tage et reelt og fair valg.

Det er problemet med omskæring, der er intet ideologisk skel i konfliktløsningen man som individ kan følge.

Hvis du er muslim eller jøde, uanset om du er af den ene eller den anden retning, så vil du altid blive omskåret (det skal lige siges, jeg er faktisk ikke selv omskåret selvom jeg har fået min bar mitzvah).

Med andre ord, vil jeg personligt opfordre til, at tage diskussionen på et oplyst grundlag, og diskutere de problemer vi har fremfor at diskutere symboler. For det er reelt det diskussionen ang. omskæring er; symbolpolitik.

Det synes jeg vi er alt for kloge og oplyste til at forholde os til i vores lille højskoleland.

Grundtvig var prosemitisk, og han var, såvidt jeg ved, ikke imod omskæring. Tværtimod så han den jødiske kultur som en stor inspiration.

Jødernes traditioner for omsorg for de fattige, humanisme, kreativitet, belæsthed.

Måske kunne man diskutere ud fra sådanne parametre, fremfor noget så uskyldigt og reelt ligegyldigt som omskæringen.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.