Medier og korruption

i Topnyheder af

Jeg har i mange år kæmpet for kvinders ligestilling. Specielt har jeg kæmpet for, at kvinder skulle beskyttes imod seksuelle krænkelser.

Det startede med, at jeg forsøgte at italesætte de kvindefornedrende indstillinger som mange migranter har bragt til Danmark. Vi ser her massevoldtægter, gruppevoldtægter og andet fornøjeligt kulturgods fra det mellemste østen.

Sidenhen støttede jeg kvinderne i deres opgør med primært mediemoguler som Weinstein, som simpelthen misbrugte kvinder på samlebånd.

Han tog sig godt betalt for roller i hans ellers fremragende film, i seksuelle ydelser.

I min bog, var det en fornedrende behandling af kvinder og som menneske, mener jeg, at det er forkert.

Så er diskussionen så kommet til Danmark, hvor danske medier bliver beskyldt for at have kvindefornedrende kulturer.

Nu er jeg redaktør på en tv station, godt nok en tv station som dækker de mest glemte samfundgrupper helt derude hvor andre medier ikke vil dække noget.

Så altså den mindst prestigefyldte medieposition i Danmark, men dog trods alt et medie.

Her er min erfaring med problematikken, nu hvor jeg selv er redaktør.

Det handler om INTEGRITET.

Som redaktør og med en relativ magtfuld position KAN man udnytte situationen. Det er karriere fremkaldende og et bonus at komme i tv, så mange kvinder vil gerne flirte, charmere sig ind og hvis man tog den længere, måske levere med sensuelle ydelser.

Det er virkeligheden.

Min holdning har så hele tiden været, det går ikke på min TV station. Her kommer man ikke til fordi man er lækker eller har charme, men fordi man har noget væsentligt på hjertet.

Så jeg er ligeglad med, hvorvidt dem som kommer tv ser godt ud eller flirter osv. Jeg bringer den gode historie, som er væsentlig for samfundet.

Men jeg kan godt FORSTÅ de journalister eller redaktører som er fristet. For det er så nemt, bare lige give hende der lidt mere opmærksomhed, og du får opmærksomhed igen.

Med andre ord, selvom kvinder bruger deres seksualitet som en form for betaling for opmærksomhed i medier. Så er det redaktørens ansvar, IKKE at hoppe med på tilbuddet. Men derimod stå ved sine idealer for folkeoplysning og rimelig bredde i mediedækningen.

SPECIELT I public service sektoren, hvor man SKAL se stærkere integritet end i de private medier. Fordi integriteten er ENDNU vigtigere når man modtager offentlige midler, idet det er det eneste som retfærdiggør, at vi som samfund bruger så mange midler på disse medier.

For problemet er, at korruptionen jo ikke bare er i en meget destruktiv relation til seksuelle krænkelser (for det bliver det hurtigt til), det er et mere generelt samfundsproblem, idet den moralske korruption dækker ANDRE områder også.

Jeg mener, vi har lige haft diskussionen ang. deplatformering og cancel culture. Altså at medierne censurerer politiske perspektiver de ikke bryder sig om.

Jeg er selv cancelled.

Det er også en form for moralsk korruption.

Public service skal give ALLE en platform at stå på. Det gør jeg selv, selvom det indimellem er svært.

Men, forudsætningen for at vi har en bred debat, det er, at alle kommer til.

Men, sjovt nok, bliver lille TV frihed cancelled i de store medier. Hvorfor?

Fordi vi IKKE er korrupte, og denne opførsel tolereres ikke af de store, de vil gerne have mulighed for at bevare deres mulighed for at censurere og hvad har vi. Ja, også at forulempe kvinder.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.