Grøn innovation

i Topnyheder af

Vi er i store, store problemer i Danmark. Vores økonomi lider under Corona, og splittelsen imellem land og by er ved at få landet til at krakelere fuldstændig.

I denne situation, bliver vi nødt til at gøre det vi er bedst til her i Danmark; vi må se om vi kan finde en praktisk løsning på problemerne.

For at forsøge at finde en løsning, bliver vi først nødt til at analysere på problemerne, helt ærligt.

Hvad er problemerne.

For det første, så handler det om, at venstrefløjen ikke har nogle kreative løsninger på miljøproblematikken endnu. Ja, det er fint med nye elbiler, og CO2 regnskab. Men hvad har det reelt at betyde for planterne i Rold skov, eller fiskene i Kattegat, ikke meget.

Det er her, både problemet og løsningen er.

For udfordringer er, at vi endnu ikke har fundet bæredygtige løsninger på de miljøudfordringer vi har.

Vi har famlet lidt i blinde, og så ender det med at vi skaber en tragedie som den med minkavlen.

Her er innovation og fremsynethed nu engang vejen frem. Eksemplerne er in legio.

Lad mig bare fortælle om nogle af de gode ideer jeg har opstøvet rundt omkring herude på landet:

Marker med solceller hævet så højt op over jorden, at man kan have en spændende og naturlig biodiversitet under panelerne. Jeg mener, hvis vi alligevel skal lægge en del af jorden ud som land som skal være biodiverse, hvorfor ikke kombinere med solceller?

Forædling af landbrugsvarer, så at de bruger langt mindre pesticider, men er modstandsdygtige overfor sygdomme selv.

Forsøg med at bruge den viden biologer har med at kende dyrs naturlige leveforhold. Her var minkavlerne faktisk helt fremme i forreste række, og HAVDE lagt an til at skabe små zoologiske haver i deres mink kunne leve i. Jeg snakkede med de forskere der sad med forskningen. Vi kunne have skabt en zoologisk have for hver minkfarm, hvor minkene kunne have badet, leget og rendt rundt som de gør ude i naturen. Ok, det ville ikke være perfekt, men det havde været et værdigt minkliv.

Den samme bevægelse ser vi indenfor svineavl, hvor hr. Per Bach Larsen, svineavler og borgmester har været en del af dyreetisk råd og snakket med Bengt Holst fra Zoo om de samme ting. Her er altså en oplagt chance for at bruge biologisk viden til at forbedre svinenes vilkår.

Der er mange flere projekter:

Bioethanol, til brug for bilparken i stedet for benzin, fiskere som freder fiskene og mange, mange, mange andre supergode ideer, som kommer direkte fra landbruget, fiskeriet og skovmændene selv.

Så var det ikke en ide, at vi droppede fordommene, og kom ud her på landet og snakkede med hinanden igen. Altså droppede Facebook, blogs, iPads og Tik Tok, for at snakke lidt sammen igen.

Man kan finde de mest fantastiske ting, og spændende projekter, hvis man tager innovationshatten på fremfor at se verden igennem sine fordomme.

Det BEDSTE grønne projekt der findes er bilen Tesla.

Hvad gør, at danskerne og folk generelt i verden nu kører rundt i elektriske biler? Det der gør det, er at en innovator og opfinder skaber noget smukt og gennemtænkt.

Det er smukt og konstruktivt.

Det samme KAN vi gøre, hvis vi tænker INNOVATION fremfor bureaukratiske løsninger.

Det burde da være rimeligt oplagt ikke Frie Grønne 😉

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.