Det borgerlige Danmark

i Topnyheder af

Der er så meget man ikke forstår. Jeg forstår for eksempel ikke, hvorfor jeg ikke er blevet kronet som en af de deltagere til kåringen af Danmarks førende borgerlige meningsdanner.

Forstå mig ret, jeg forstår godt, at jeg ikke er den førende.

Men helt ærligt, sammenlignet med Machangama, som praktisk taget har været helt ude af debatten det sidste år.

Altså; jeg har, i al beskedenhed skabt en helt ny stemme for fiskeriet og landbruget. En stemme som pludselig skaffer disse stærke borgerlige bastioner en stemme som folketinget kan støtte sig op af.

Det er sket i løber af året, er det ikke noget, som måske kunne betragtes som et nybrud og en spændende udvikling.

Eller det faktum, at jeg som den eneste borgerlige meningsdanner reelt har lagt blod sved og tårer i at kæmpe for minkavlerne. På trods af, at det har kostet mig massivt i anseelse hos venstrefløjen. Er det ikke noget som man bør respektere.

Eller det faktum, at jeg mere eller mindre ene mand forsvarede fiskerne i en situation, hvor de var lige ved at skulle overrumples med et kamera.

Eller svineavlerne jeg har forsvaret, osv. osv. osv.

Jeg mener, er præmier for at være borgerlig meningsdanner udelukkende en lukket københavnerklub, som lægger ved til bålet ang….

Ja, jeg mener, alle de andre der er nomineret, mange af dem som jeg virkelig respekterer, det er ikke det. Men sammenlignet med det at landbruget og fiskeriet virkelig har fået en reel stemme, giver det så overhovedet mening med den kåring?

Måske skal man bare bo indenfor murene i København for at blive kåret til noget som helst. At rende rundt heroppe i Nordjylland og snakke med det borgerlige bagland, som alle andre glemmer, det batter ikke i de hellige haller.

Måske skal Københavnerne bare til at huske på, hvad det vil sige at være virkelig borgerlig. At stå op for at sejle i femten i timer, og trodse havets vrede, for at finde sin frihed.

Eller hvad med at møde kl. 5 om morgenen for at se til dyrene i stalden og se solen stå op med solsorten. Hvad med den bonde som fløjter på vejen i Himmerland, er han ikke værd at huske på.

Eller skovmanden, som vandrer langsomt og sinddigt i sin skov, for at checke op på hver eneste gren og bese hvert et skud.

Er han ikke også noget værd?

Med andre ord, måske skulle den danske borgerlige debat se at åbne op for det som reelt er den borgerlige verden, med de værdier som det indeholder.

Den arbejdsomme innovative bonde, den stolte frie fisker, den tænksomme skovmand.

Det er reelt den rygrad som den borgerlige verden lever med.

Den er stærk, men der er ingen som ser den.

Det er måske det som det næste år kan byde på, en genopdagelse af de værdier som er herude hvor landet byder på smukke bakkedrag, innovation i verdensklasse, og et guldaldermaleri som stadig er her med solsortefløjt hver morgen.

Det var måske en bedre ide, end at kåre de samme mennesker som aldrig har været udenfor murene, men snakker om sig selv.

Med al respekt for de ellers sympatiske mennesker, så er det borgerlige Danmark bestående af rigtige mennesker, som bare ikke er blevet set i mange, mange år, fordi pressen ikke har villet se dem.

Se dem, og lær at forstå, at det borgerlige Danmark har en langt, langt, langt større rigdom end man lige gik og troede.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.