Den grønne omstilling

i Topnyheder af

For at give den grønne omstilling en chance for at udvikle sig solidt og med en seriøs mulighed for at lykkes, bliver vi nødt til at plukke de lavesthængende frugter først.

Vi kan selvfølgelig skabe en masse skov i Danmark efter Hanses ideer, altså at skabe skove som kombinerer den grønne skovmands indsigt og viden med en biodivers skov. Altså en skov som bliver passet på af et menneske, således at den kultiveres efter alle kunstens biodiverse regler.

Men dette projekt vil tage lang tid, det tog Hans 50 år fra han startede til nu at skabe en skov hvor skoven er reel biodivers.

Derfor har vi kastet os over energiudvikling.

Regeringen og venstrefløjens første ambition var en reduktion på 70% af CO2. Det har de tekniske og videnskabelige miljøer så arbejdet med. Det er klart, at skal vi have den mindste chance for at opnå sådan et mål, så bliver vi nødt til at satse på vores styrke.

Hvad er vores styrke; det er en verdens ledende position indenfor viden om udvikling af energi.

Det går helt tilbage til Niels Bohr, som udviklede atomkraften, henover vindmølle energien og nu med KONVERTERINGEN af vindenergi og affald fra landbruget til energi.

Det er denne KONVERTERING, altså at vi kan forandre energien fra en energi form til en anden som vi VIRKELIG har styr på.

Det mest lovende projekt lige nu er landbrugets affaldsenergi konvertering. Man omdanner groft sagt landbrugets affald først til gas og derefter til andre energi former. Den mest lovende er methanol eller træsprit, den reneste form for alkohol som findes.

Det er lige til at gå i gang med, og jeg arbejder, så hårdt jeg kan, for at skabe viden og indsigt i teknologierne og de følgeteknologier som kan løfte projektet. Jeg har lige snakket med en ekspert fra teknologisk institut, det bliver til en posting i sig selv.

Men altså, mit bedste råd er; sats på landbrugets methanolprojekt, og støt samtidig Risøs forskning i energi konvertering.

På den måde kan vi indenfor denne valgperiode vise resultater med ethanolbiler og kan forberede næste valgperiodes resultater med energikonvertering.

Sådan skaber vi en varig udvikling og succes.

Start med de lavest hængende frugter, og dyrk så de frugter vi har brug for til næste høst.

G-d bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.