Den nye energiform, som kommer til at disrupte markedet

i Topnyheder af

Der sker mange ting, når man graver lidt i mulden. Jeg har været ude og snakke med projektleder for produktion af methanol ved landbruget hr. Thomas Lundgaard, og der kom der faktisk flere interessante informationer frem.

Helt grundlæggende, og her tror jeg at landmænd generelt skal spidse ører, for det kommer VIRKELIG til at skabe en masse muligheder for landmænd. Med de nye metoder som Haldor Topsøe, et fremragende dansk industrifirma arbejder med, så kan man skabe biomethanol som koster det samme som benzin.

Prøv lige at vende den landmænd. Man kan faktisk skabe methanol som er konkurrence dygtigt med benzin.

Det er det man kalder for disruption.

For hvis man kan skabe biomethanol som koster det samme som benzin, så kan man UDKONKORRERE benzinen med produktion fra landbruget.

Da produktionen af biomethanol yderligere skaber et bedre klima, reducerer CO2 udledning og klarer et affaldsproblem i landbruget, så står der win, win, win henover det projekt.

Så snart det går op for politikerne, at vi står med en potentiel verdenssucces med danske afgrøder med et potentiale for en masse arbejdspladser, som så oven i købet kan gøre Danmark mere klimavenligt.

Så kører bussen.

Hvordan opnår de så den effekt, som vi allesammen ønsker, kan i høre pengegrisen rasle landmænd?

Det gør man ved flere utrolig nyskabende teknologier. For det første, gør man det, at man FLYTTER produktionen af methanol ud på de enkelte gårde. Det vil sige, at man har et miniproduktionsanlæg på den enkelte gård.

Det betyder, at man undgår en masse flytten rundt på afgrøder, biogas og lignende.

Yderligere arbejder man med et boosting system, så at man får EKSTRA energi ud af methangassen som produceres på biogas anlæg.

Som en krølle på halen, så er der så meget affald, gylle osv, i landbruget, så at man kan dække op til 70% af forbruget af hele vognparken i Danmark.

De komplekse systemer er så smarte, at Haldor Topsøe kan lave anlægggende i Danmark og eksportere til udlandet.

Det er faktisk så smart, at vi kan udkonkurrere fossile brændstoffer alene på pris.

Whats not to like?

Det er fremtiden, og det kommer rullede så sikkert som Amen i kirken.

Jeg holder jer opdateret.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.